Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Wede får stanna efter succélånet

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Succélån. Anton Wede gjorde sitt tredje mål för Falkenberg när laget hemmabesegrade Trelleborg. Nu talar allt för att succélånet från Elfsborg stannar kvar i sin nya klubb. "Det blir svårt att få speltid i Elfsborg", säger Wede.
Foto: KAMERAPRESS.SE

FALKENBERG. Elfsborgslånet Anton Wede, 22, gör succé hos Falkenberg.

Nu talar allt för att lånet förlängs och Wede blir kvar i klubben.

- Vi har goda förhoppningar om att få behålla Anton i Falkenberg resten av året, säger Falkenbergs sportchef Håkan Nilsson.

Anton Wede gjorde Falkenbergs bägge mål i gårdagens seger hemma mot Trelleborg, och är i superform med tre mål på de två senaste matcherna.

Men lånet från Elfsborg går ut den siste juli, och Falkenberg jobbar hårt för att få behålla sin succéspelare.

- Vi hoppas givetvis på att få behålla honom. Jag har pratat med Stefan (Andreasson) en hel del. Det är ju inte bara Anton Wede som är på lån från Elfsborg, utan också Anton Lans. Men i hans fall gäller redan lånet säsongen ut, säger sportchefen Håkan Nilsson.

Anton Wede själv vet inte riktigt vad som händer efter den siste juli, men är medveten om att det blir svårt att ta en plats i Elfsborg just nu.

- Konkurrensen i Elfsborg är ju minst sagt skaplig just nu... Det blir svårt att få speltid där, säger han.

Matchens snackis

- Men jag vet inte riktigt vad som händer, jag har inte hört någonting än så länge. Jag bara kör på här så får vi se vad som händer, säger Anton Wede.

Hans 2-0-mål i den andra halvleken mot Trelleborg blev matchens snackis.

Wedes skott, som inte var särskilt hårt, studsade konstigt i straffområdet och ställde Trelleborgs målvakt Zlatan Azinovic - som fastfrusen i gräset påminde om Andreas Isaksson vid Englands 2-2-mål i fredags kväll.

Tur med studsen

- Jag fick en liten båge på bollen, men sen hade jag tur med studsen. Den måste ha träffat någon hård jordplätt eller något, för den studsade till ordentligt och ställde deras målvakt.

- Men det var riktigt skönt att få 2-0 där.

Nu står han plötsligt på tre gjorda mål - i delad intern skytteligaledning med anfallaren Stefan Rodevåg.

- Ja, det har gått snabbt, skrattar Wede.