Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tillbaka i Göteborg - för att vinna

Foto: Tommy Holl

Han har varit på pallen tidigare. Nu är Stefan Söderberg tillbaka i Göteborg - för att vinna.

- Målet är alltid seger, men det kommer bli tufft, menar 28-åringen.

FAKTA

TV 10, 15.00 direkt

TTA: Göteborg City race

Stefan Söderberg, som tävlar för Brovallen Design, har haft en tuff start på säsongen och ligger inför dagens lopp på en tolfte plats i sammandraget. Något han själv inte är nöjd med.

- Det har varit väldigt jämnt och det är små marginaler som avgör om man hamnar topp tre eller på en tionde plats.

- Allt måste fungera till hundra procent och det har det inte gjort riktigt ännu, säger Söderberg.

Inför dagens lopp i Göteborg på Göteborg City arena hyser dock Stefan Söderberg goda förhoppningar om en topplacering.

- Jag har tävlat här två gånger förut med bra resultat. Målet är alltid att vinna, men når jag pallen så måste jag vara nöjd, säger han.

Ombyggd kompakt bana

Dagens bana är i år ombyggd för att främja omkörningar och mer publikvänlig körning. Den kompakta banan som ligger nere vid Frihamnen, kan liknas vid stadskänslan i Monacos grand prix och passar Söderberg väl.

- Jag gillar banan och tycker att den är roligare än förut. De har verkligen fått ut max av ytan och gjort en väldigt speciell och bra bana.

Hur ska man köra för att klara av banan på bästa sätt?

- Man måste köra hårt, man får inte vara rädd. Det gäller att utnyttja hela banan och köra nära räckena.

TTA-serien är ny för i år efter att ha brutit upp med STCC. Den nya serien erbjuder snabbare bilar och andra regler. Många av STCC:s gamla stjärnor valde inför säsongen att byta serie och man tävlar nu om publikens uppmärksamhet och pengar. För 28-årige Stefan Söderberg är det dock inget snack om vad som är roligast att köra:

- Jag tycker att TTA-bilen är mycket roligare att köra. Den går inte ens att jämföra med andra bilar, allt är egentligen bättre och den går mycket snabbare, säger han.

- Men det blir nog publiken som avgör vilken av serierna som går vinnande ur striden, men personligen tycker jag att det är mycket roligare att köra för TTA.

"Hoppas på att vinna"

Den tuffa starten på de två inledande loppen har inte påverkat en revanschsugen Söderberg som fortfarande tror på en bra säsong. Med start i Göteborg i dag.

- Målet är att komma så högt upp i sammandraget som möjligt, och man hoppas ju alltid på att vinna, förklarar Söderberg.

 

 Johan Hedman

johan.hedman@gt.se