Foto: Jan Wiriden
 Foto: Jan Wiriden

Mikael Franzén kan ta över Alingsås

Publicerad

Mikael Franzén, 40, lämnar Sävehof efter säsongen. Nu är han aktuell för att ta över Alingsås.

– Det är intressant. Alingsås är absolut ett alternativ, säger tränaren, som ledde Sävehof till SM-guld förra säsongen.

Robert Wedberg slutar som huvudtränare för Alingsås efter säsongen för att i stället bli kommunchef i Partille kommun.

– Vi för en dialog med Mikael Franzén. Han är ett av våra alternativ. Vi hade hoppats ha gjort klart med en ny tränare redan. Målsättningen är att det ska bli klart så snart som möjligt, säger Alingsås klubbchef Christer Mårtensson.

"Han skulle passa här"

Det är ingen hemlighet att klubben hoppas att "Frasse" tackar ja till att ta över Alingsås inför nästa säsong.

– Jag ser honom som en oerhört kompetent tränare. Han skulle passa utmärkt här, säger Mårtensson.

Det var Alingsås Tidning som först berättade om Alingsås intresse för Mikael Franzén. Nu bekräftar han för GT att han är aktuell för seriekonkurrenten.

– De har tagit kontakt med mig. Det var trevligt att de hörde av sig. Alingsås är en bra förening. Tränaren Robert Wedberg är en grym människa, säger Sävehoftränaren.

Flera intressenter

Alingsås är dock inte ensamma om att ha visat intresse för "Frasse". Vilka fler klubbar som är med i bilden vill han dock inte avslöja.

– Allt är så färskt. Jag kan tänka mig att ta över Alingsås. Men jag har absolut inte skrivit på något kontrakt med dem, säger Mikael Franzén.

Han vet inte när han gör klart med en ny klubb. Däremot är han medveten om att Alingsås vill ha ett svar inom en snar framtid. Just nu ligger dock allt fokus på Sävehof. Och självklart vill han avsluta snyggt i Partilleklubben.

– Killarna är grymt värda ännu ett SM-guld. Men vi ska spela om det också.

Kör mot topp fyra

Alingsås besegrade i går Malmö - och tog ett stort steg mot en topp fyra-placering.

– Det var ryckigt och hackigt, men starkt att vi kunde knyta ihop säcken och vinna, säger målvakten Mikael Aggefors.

Det var en målsnål match. Både Mikael Aggefors och Malmömålvakten Oscar Jensen storspelade.

– Han fick pris som matchens lirare, så han kanske vann målvaktsmatchen den här gången, säger Alingsåsmålvakten.

Däremot var det "Agge" som räddade segern åt bortalaget. Med fyra sekunder kvar gick Malmös danske vänsternia Kasper Olsen på genombrott – men fick se sig besegrad.

Eric Nilsson
Eric Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag