Carolina Klüft fick ont i smalbenet efter andra hoppet. Foto: Tommy Holl
Carolina Klüft fick ont i smalbenet efter andra hoppet. Foto: Tommy Holl

Kluft osäker efter nya känningar

Publicerad

Göteborg. Efter uppvärmningen och årets första tävlingshopp var Carolina Klüft jättenöjd.

I det andra hoppet fick hon dock väldigt ont i smalbenet igen och var därför väldigt fundersam på vad hon egent­ligen tyckte om årspremiären.

- Inför OS var det här väldigt bra, hoppet lever, säger hon. Men samtidigt är jag missnöjd...

Med Carolas "Fångad av en stormvind" dånande i Slottsskogsvallens högtalare ställde sig Carolina Klüft på ansats­banan för det första hopptestet den här säsongen.

Efter 6,27 meter i första hoppet var hon nöjd när hon drog på sig träningsoverallen för att hålla sig varm i den svinkalla Göteborgs-kylan.

- Det kändes lite som i Hässleholm förra året vid den här tiden, säger hon. Det var också min första tävling efter skada. Då hoppade jag 6,49, sen gick det vidare via lag-EM och så blev jag femma i VM.

"Hade en go känsla"

- Nu gjorde det inte ont. Jag hade en go känsla i kroppen och kände att det fanns mycket kvar.

"Carro" hann även reflektera över att det kunde bli lagom med EM som ett genrep och sen rikta in sig helt på en bra insats i OS.

Men då kom hopp två.

- Jag fick inte med mig farten, kom fel med foten mot plankan och det högg till i benet. Det gick inte att hoppa.

Efter övertrampet stod hon över en omgång, hoppade 6,11 och sedan inget mer.

Vill gärna hoppa i EM

Före tävlingen sa du att du kanske skulle hoppa över EM om det gjorde för ont. Hur blir det?

- Det viktigaste är hur det känns det närmaste dagarna, försvinner smärtan vet jag att det kan fungera. Och jag vill gärna ha EM som ett bra genrep inför OS. I EM blir det ingen mästerskapskänsla eftersom det ligger så tätt före OS, men det kan bli en bra tävling eftersom det, precis som i OS, är kval och final dagarna efter varandra.

"Kanske lär jag mig något"

- Men jag tänker inte åka till EM om jag känner att jag inte har där att göra. Jag måste veta att jag har chans att gå till final om jag ställer upp.

Carolina Klüft pendlade en stund efter tävlingen i går mellan om hon skulle vara nöjd eller inte med utfallet:

- Kanske lär jag mig av en sådan här tävling. Men det är ett klurigt läge, en gåta.

Stefan Nilsson
Stefan Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag