Linnea Torstenson. Foto: Nils Jakobsson
Linnea Torstenson. Foto: Nils Jakobsson

Handbollslandslaget spelar i Varberg

Publicerad

Svenska damlandslaget i handboll kommer till Varberg.

Den 2 oktober möter man Island i Sparbankshallen.

Matchen blir den första officiella svenska landskampen efter OS i London, och en av Per Johanssons två sista matcher som förbundskapten.

- Att få hit landslaget känns oerhört stort och är samtidigt ett bevis på att den resa HK Varberg de senaste åren har gjort har gett resultat på olika plan. Nu ser vi fram emot att fylla hallen till bristningsgränsen, säger HK Varbergs ordförande Fredrik Donaldson.

Stefan Lövgren, general manager för svenska handbollslandslaget, tycker det ska bli spännande att få spela en landskamp på en ny ort.

- Verkligen roligt att vara med och bryta ny mark och spela landskampen på en för landslaget ny ort.

- Vi ser fram emot att få visa idrottsstaden Varberg en härlig blågul landslagskväll, säger Stefan Lövgren.

Erik Terneborn
Erik Terneborn

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag