Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ali Khan: "Vi har något stort på gång"

LYFTER. Mohammed Ali Khan hoppar högst i en nickduell i matchen mot Varbergs Bois på Valhalla i går. Häcken vann med 3-0 och Ali Khan spelade 90 minuter som mittback. Foto: Jan Wiriden

GÖTEBORG. För ett år sedan var Mohammed Ali Khan, 26, utanför startelvan och på väg att lämna BK Häcken.

I dag är han given som mittback bredvid Mattias Östberg.

- Jag har fått tränarens förtroende och det har i sin tur gett mig självförtroende, säger MAK till GT efter träningsmatchen mot Varbergs Bois.

Ingen kallar honom något annat än MAK, lite enklare och smidigare än Mohammed Ali Khan. Han kom från Västra Frölunda till Häcken 2009, värvad för sin tuffa och bestämda spelstil.

Tog chansen

Men de första åren på Hisingen gick trögt för killen som gjorde debut i superettan som 18-åring 2004. När den allsvenska säsongen 2011 inleddes var han inte ens nära start­elvan. Men skador på både Tom Söderberg och Emil Wahlström gav honom speltid. Och snacka om att MAK tog chansen när den dök upp.

- Jo, i höstas fick jag mer och mer förtroende, säger MAK. Och det gick bra för mig när jag väl fick spela.

Han satt på ett utgående kontrakt, hade anbud från såväl allsvenskan som superettan och utlandet. Ett snack med tränaren Peter Gerhardsson och sportchefen Sonny Karlsson avgjorde till slut framtiden.

- Till slut kändes det självklart att stanna kvar i Häcken. Vi har ett bra lag, fantastiska förutsättningar för träning och jag är säker på att vi har något stort på gång. Om det händer i år eller nästa år eller om två år, det vet jag inte...

- ... men Häcken kommer att lyfta högt!

Inte många chanser

I gårdagens träningsmatch på Valhalla, ställdes inte Mohammed Ali Khan och Häckens försvar inför några svårare utmaningar. Det lilla som Bois hade framåt styrdes enkelt undan.

- Första halvlek var lite seg, säger MAK. Men i andra var det lugnt.

Tränaren Peter Gerhardsson håller med.

- Defensiven funkade bra, vi hade ett bra passningsspel och var fysiskt starka.

Gerhardsson hade ställt givna startspelare som Matias Östberg, Dominic Chatto, Waris Majeed och Kari Arkivuo utanför truppen. Dessutom saknades skadade Jonas Henriksson, Andres Vasquez och Jonas Bjurström.

- Vi möter Jönköping redan på tisdag, säger Gerhardsson. Jämfört med i dag skulle jag tro att vi kör en nästan helt ny startelva då...

"Jättebra attityd"

Vad säger du om MAK?

- En del spelare ger upp när de hamnar utanför startelvan. MAK visar jättebra attityd och är beredd att satsa det som krävs när konkurrensen är tuff.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!