LYFTER. Mohammed Ali Khan hoppar högst i en nickduell i matchen mot Varbergs Bois på Valhalla i går. Häcken vann med 3-0 och Ali Khan spelade 90 minuter som mittback. Foto: Jan Wiriden
LYFTER. Mohammed Ali Khan hoppar högst i en nickduell i matchen mot Varbergs Bois på Valhalla i går. Häcken vann med 3-0 och Ali Khan spelade 90 minuter som mittback. Foto: Jan Wiriden

Ali Khan: "Vi har något stort på gång"

Publicerad

GÖTEBORG. För ett år sedan var Mohammed Ali Khan, 26, utanför startelvan och på väg att lämna BK Häcken.

I dag är han given som mittback bredvid Mattias Östberg.

- Jag har fått tränarens förtroende och det har i sin tur gett mig självförtroende, säger MAK till GT efter träningsmatchen mot Varbergs Bois.

Ingen kallar honom något annat än MAK, lite enklare och smidigare än Mohammed Ali Khan. Han kom från Västra Frölunda till Häcken 2009, värvad för sin tuffa och bestämda spelstil.

Tog chansen

Men de första åren på Hisingen gick trögt för killen som gjorde debut i superettan som 18-åring 2004. När den allsvenska säsongen 2011 inleddes var han inte ens nära start­elvan. Men skador på både Tom Söderberg och Emil Wahlström gav honom speltid. Och snacka om att MAK tog chansen när den dök upp.

- Jo, i höstas fick jag mer och mer förtroende, säger MAK. Och det gick bra för mig när jag väl fick spela.

Han satt på ett utgående kontrakt, hade anbud från såväl allsvenskan som superettan och utlandet. Ett snack med tränaren Peter Gerhardsson och sportchefen Sonny Karlsson avgjorde till slut framtiden.

- Till slut kändes det självklart att stanna kvar i Häcken. Vi har ett bra lag, fantastiska förutsättningar för träning och jag är säker på att vi har något stort på gång. Om det händer i år eller nästa år eller om två år, det vet jag inte...

- ... men Häcken kommer att lyfta högt!

Inte många chanser

I gårdagens träningsmatch på Valhalla, ställdes inte Mohammed Ali Khan och Häckens försvar inför några svårare utmaningar. Det lilla som Bois hade framåt styrdes enkelt undan.

- Första halvlek var lite seg, säger MAK. Men i andra var det lugnt.

Tränaren Peter Gerhardsson håller med.

- Defensiven funkade bra, vi hade ett bra passningsspel och var fysiskt starka.

Gerhardsson hade ställt givna startspelare som Matias Östberg, Dominic Chatto, Waris Majeed och Kari Arkivuo utanför truppen. Dessutom saknades skadade Jonas Henriksson, Andres Vasquez och Jonas Bjurström.

- Vi möter Jönköping redan på tisdag, säger Gerhardsson. Jämfört med i dag skulle jag tro att vi kör en nästan helt ny startelva då...

"Jättebra attityd"

Vad säger du om MAK?

- En del spelare ger upp när de hamnar utanför startelvan. MAK visar jättebra attityd och är beredd att satsa det som krävs när konkurrensen är tuff.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag