Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Golvet förstört efter Ledins två konserter

Foto: (C) SIMONE SYVERSSON / (C) SIMONE SYVERSSON/STELLA PICTURES STELLA PICTUR
IFU Arena.
Foto: BILDBYRÅN
Storvreta är svenska mästare i innebandy och räknas som en av de stora favoriter även i år.
Foto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅN

Tomas Ledin höll två konserter i IFU Arena i Uppsala.

Golvet tog dock mycket stryk - och enligt UNT riskerade flera matcher länge att ställas in.

– Sånt här ska inte få ske, säger arenans vd Tomas Grönberg.

Sirius-Endre i damernas superliga i innebandy och Storvreta-Kalmarsund i herrarnas dito var schemalagda till 13.00 och 17.00 i IFU Arena i dag.

Men konsekvenserna av Tomas Ledins två helgkonserter blev större än någon hade anat.

Enligt bilder som UNT har tagit del av är det gropar i golvet på innebandyplanen och det var länge tveksamt om det kunde spelas matcher där som planerat.

– Jag har hört att det är gropar i planen. Sirius match mot Endre kan vi nog flytta till en av de mindre planerna. Vad gäller Storvretas match får vi ta en diskussion med domare och Storvreta. Vi måste fatta ett beslut så snabbt som möjligt, säger arenans vd Tomas Grönberg till tidningen under förmiddagen.


LÄS MER: Magnus Hedman om sveket mot sin son: ”Ångest” 


Storvretas och Sirius match spelas som planerat

– Jag kan inte säga vad som har gått snett om det nu har gått snett den här gången. Sådant här ska inte få ske och det är hur tråkigt som helst. Det är klart att vi har ett jätteansvar och det är ett faktum att golvet har varit dåligt skyddat.

Storvretas arrangemangsansvarige Niklas Fjärrstedt:

– Tydligen har det stått något tungt på golvet som gjort att det blivit gropigt, mattan är nedtyngd. Nu kan ju gummi backa tillbaka ganska mycket beroende på hur varmt man har och så, säger han till Innebandymagazinet.

Vid lunchtid på söndagen lämnade sedan både Sirius och Storvreta positiva besked till Innebandymagazinet. 

- Storvretas match mot Kalmarsund kommer att spelas som planerat. Kommer bli en härlig eftermiddag då det är mycket biljetter sålda, säger Storvretas vice ordförande Johan Carlström till sajten.

Även gotländska Endre meddelade att de kommer spela matchen som vanligt - och när  den spelades av vid 13.00 var det i huvudhallen trots det buckliga golvet.

https://twitter.com/EndreIF/status/1056491852139057153

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.