Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Woods slår tillbaka efter dödsolyckan

Tiger Woods.Foto: MIKE CARLSON / AP TT NYHETSBYRÅN
Woods och fästmön Erica Herman.Foto: MATT DUNHAM / AP TT NYHETSBYRÅN

Föräldrarna till den 24-årige bartender som efter att berusad ha kört ihjäl sig efter ett arbetspass på Tiger Woods restaurang har stämt golfstjärnan för vållande till annans död.

Nu frånsäger sig Woods och fästmön Erica Herman allt ansvar för hans död, skriver Golf Channel. 

Det var i december som den 24-årige bartendern Nicholas Immesberger körde ihjäl sig på väg hem från jobbet.

Immesberger var anställd på Tiger Woods restaurang i Jupiter, Florida, och enligt amerikanska medieuppgifter hade Immesberger tre gånger så mycket alkohol i blodet än vad som är lagligt vid bilkörning i Florida när han dog.

– Vi blev alla väldigt ledsna när Nick dog. Det var en hemsk natt, ett hemskt slut. Vi känner för honom och hela hans familj, det är väldigt ledsamt, sade Woods inför majortävlingen PGA Championship.

Immesbergergs föräldrar höll Woods och hans fästmö Erica Herman ansvariga för sonens död.

Tiger Woods nekar till ansvar för bartenderns död

Enligt föräldrarna ska Tiger Woods och Erica Herman ha känt till Immesbergers alkoholproblem och de menar att det är arbetsgivarens ansvar att säkerställa att deras anställda inte stannar kvar på jobbet och dricker efter avslutat skift och föräldrarna stämde Woods och Herman på ett okänt belopp i ersättning, enligt CNN.

Nu har golfstjärnan och hans flickvän via sina juridiska ombud nekat till alla anklagelser om inblandning i Nicholas Immesbergers död, rapporterar Golf Channel

I skrivelsen hävdar Woods att varken han, Erica Herman eller någon av de andra anställda på restaurangen kan hållas ansvariga för hans död.

”Om det legat försumlighet bakom Immesbergers skador har försumligheten orsakats av tredje part som inte involverar kontroll, övervakning eller ansvar från Tiger Woods”, står det i skrivelsen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.