Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tigers lyxyacht – som kostade 270 miljoner

Foto: DAVID J. PHILLIP / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: KEVIN DIETSCH / STELLA PICTURES / UPI
Foto: SPLASH NEWS / ALL OVER PRESS SPLASH NEWS
Foto: SPLASH NEWS / ALL OVER PRESS SPLASH NEWS

En lyxyacht värd 270 miljoner står och väntar i en hamn i New York.

Tiger Woods är i stan. 

Tiger Woods stod nyligen för en av idrottshistoriens mäktigaste comebacks när han, som sanslöst uträknad, vann sin femtonde major i US Open tidigare i år. Men redan innan dess var han betraktad som en levande legend inom amerikansk idrott – och med varumärket kommer stora pengar. 

Enligt uppgifter i amerikansk press drar Woods sammanlagt in nästan 400 miljoner kronor årligen i sponsoravtal. En portion av pengarna har gått till att köpa en yacht av det lyxigare slaget, rapporterar The Sun. 


LÄS MER: Bettingbolaget: ”Vår största förlust på golf någonsin” 


Tiger Woods lyxbåt i hamn

Inför PGA-mästerskapet i New York har Woods ”parkerat” sin yacht i storstadshamnen. Besten är hela 17 meter lång och har uppmätts till 603 kvadratmeter. På den hittar man ett gym, en hiss för snabb transport mellan däcken och en jacuzzi med plats för åtta personer. För att båten ska hålla ihop krävs en besättning på nio personer – och enligt The Sun lägger Woods ut ungefär 30 miljoner kronor om året bara på underhåll. 

På båten finns också en dykarstation, tre jetskis och två kajaker – om man skulle få lust att ge sig ut på äventyr på havet. 

Woods köpte båten 2004, när han fortfarande var gift med svenska Elin Nordegren. När paret höll ihop skymtade Nordegren ofta förbi på pressbilder av yachten. Totalt tio personer kan övernatta på fartyget.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.