Tiger Woods samlar toppspelarna – går ihop mot LIV-touren

Tiger Woods.
Foto: DAVID BLUNSDEN/ACTION PLUS/SHUTTERSTO / DAVID BLUNSDEN/ACTION PLUS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTO
Foto: JOHN MINCHILLO / AP TT NYHETSBYRÅN

Flera stora golfstjärnor har gått över till den saudifinansierade LIV-touren.

Nu kallar Tiger Woods till möte för att slå tillbaka mot utvecklingen, skriver ESPN.

När spelare som Henrik Stenson, Phil Mickelson och andra majorvinnare valde den kontroversiella LIV-touren vägrade Tiger Woods. 

Stjärnan uppges ha tackat nej till ett ”häpnadsväckande gigantiskt belopp” från touren som finansierats av den statliga saudiarabiska investeringsfonden.

PGA-touren har stängt av alla spelare som tagit klivet över till LIV. Och Tiger Woods vill visa sitt stöd för den anrika touren.

Tiger Woods samlar toppspelarna

Enligt ESPN:s uppgifter har golflegendaren samlat toppspelarna, som fortfarande spelar på PGA-touren, för att samtala om hur de kan stötta PGA.

– Det är en träff för de topp 20 spelarna i världen för att få de på samma sida i hur vi kan fortsätta göra PGA-touren till den bästa produkten i proffsgolfen, säger en spelare som blivit inbjuden.

Mötet är planerat att hållas på tisdagen.

Woods har tidigare kritiserat LIV-spelarnas val.

– De tar det här steget för garanterade pengar, och varför ska de då ens träna? Varför ska de slita i smutsen, när det är som allra jobbigast när de får pengar oavsett?

Tv: Spelarna vägrar svara på reporterns frågor

Spelarna vägrar svara på reporterns frågor: ”Hypotetiskt”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.