Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅNFoto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
 Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: TANNEN MAURY / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: TANNEN MAURY / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: TANNEN MAURY / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

"Superpinsam" miss – efter seger i US Open

Publicerad

När Brooks Koepka vann US Open stal sändande kanalen Fox uppmärksamheten, efter en pinsam blunder.

Kommentatorn Joe Buck blandade ihop Koepkas flickvän – med hans exflickvän.

"Superpinsamt", skriver USA Today.

Brooks Koepka tog en sensationell seger i US Open under natten till måndagen när han tangerade Rory McIllroys rekordlåga segerresultat från 2011 – 16 under par.

– Jag spelade stabilt hela veckan, slog bollen bra och puttningen funkade. Jag kunde inte vara nöjdare, sa Koepka på presskonferensen efteråt.

Koepka hade inför US Open-veckan bara vunnit en enda tävling på USA-touren, vilket gjorde segern anmärkningsvärt otippad. Efter segern firade han traditionellt med att lyfta bucklan. Dessutom kallade han in sin flickvän Jena Sims på banan, som han kramade och kysste.

"Superpinsam miss"

Allting refererades direkt i sändande tv-kanalen Fox och kommentatorn Joe Buck – som svarade för en pinsam miss som fick sociala medier att koka. Buck refererade till flickvännen som Becky Edwards – som är ingen mindre än Brooks Koepka före detta flickvän.

– Här står han tillsammans med sin älskade, den amerikanska fotbollsspelaren Becky Edwards, refererade Joe Buck för alla miljoner tv-tittare.

Kommentatorn blev senare rättad av sin kollega, experten Brad Faxon.

– Eh, Joe... Det där är inte Becky Edwards. Det är hans nya flickvän, Jena Sims, sa Faxon  i sändningen.

Missen fick enorm uppmärksamhet. Enligt flera amerikanska medier var "Brooks Koepka girlfriend" en av de vanligaste sökningarna på google och twitter efter turneringen. USA Today rapporterade om den "superpinsamma missen".  

Svenskarnas resultat i US Open?

David Lingmerth slutade på en delad 21:a-plats och Henrik Stenson och Alexander Norén klarade aldrig kvalgränsen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag