Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Spelade sitt livs golf – då fick han tunga beskedet

Jon Rahm tvingades bryta tävlingen i ledning med sex slag.
Foto: TANNEN MAURY / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Här får Rahm veta att han inte får spela vidare.
Ett tufft besked för stjärnan.

Jon Rahm spelade sitt livs golf. 

Då fick han mardrömsbeskedet som kan ha kostat honom 14 miljoner kronor. 

Golfstjärnans covid-test visade sig vara positivt – och Rahm leddes förkrossad av banan. 

Jag är väldigt besviken, men det är en av de saker som händer i livet. Det är i motgång man visar vad man är gjord av”, skriver Jon Rahm på Twitter. 

Spanjoren storspelade och ledde PGA-tävlingen The Memorial Tournament i Ohio med sex slag efter 54 spelade hål och låg 18 slag under par.  

Men när han hade avslutat sin tredje runda fick han mardrömsbeskedet: Han hade testats positivt för covid-19. Kameran fångade upp Jon Rahm när han fick meddelandet, och han tvingades förkrossad lämna banan omedelbart. 

Endast en runda återstod av tävlingen, och en seger hade inneburit en prischeck på 14 miljoner kronor. 

Nicklaus lider med Rahm

Jag är väldigt besviken, men det är en av de saker som händer i livet. Det är i motgång man visar vad man är gjord av”, skriver Rahm i ett uttalande på Twitter och fortsätter: 

”Jag är väldigt tacksam för att min familj och jag själv mår bra. Jag kommer att vidta alla nödvändiga försiktighetsåtgärder, och jag ser fram emot att återvända till golfbanan så snart som möjligt...

Incidenten har väckt stor uppmärksamhet världen över. Golfikonen Jack Nicklaus lider med Rahm. 

”Värsta som kan hända”

”Jag mår väldigt dåligt för det som hände Rahm. Han har spelat helt fantastisk golf den här veckan”, skriver Jack Nicklaus på Twitter. 

Beskedet innebär att Patrick Cantlay och Collin Morikawa går upp i delad ledningen i tävlingen som avgörs under söndagen. 

”Det här är det värsta som kan hända. Han spelade fantastiskt och det är verkligen synd om honom”, kommenterar Cantlay i ett uttalande. 

Jon Rahm var regerande mästare i The Memorial Tournament. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.