Annika Sörenstam med maken Mike McGee och barnen Ava och Will. Foto: ROBBAN ANDERSSONAnnika Sörenstam med maken Mike McGee och barnen Ava och Will. Foto: ROBBAN ANDERSSON
Annika Sörenstam med maken Mike McGee och barnen Ava och Will. Foto: ROBBAN ANDERSSON
Annika Sörenstam. Foto: TOMAS LEPRINCEAnnika Sörenstam. Foto: TOMAS LEPRINCE
Annika Sörenstam. Foto: TOMAS LEPRINCE
Hela familjen år 2011. Foto: ROBBAN ANDERSSONHela familjen år 2011. Foto: ROBBAN ANDERSSON
Hela familjen år 2011. Foto: ROBBAN ANDERSSON
Foto: ROBBAN ANDERSSONFoto: ROBBAN ANDERSSON
 Foto: ROBBAN ANDERSSON

Sörenstams skräck: ”Var blod överallt”

Publicerad

Annika Sörenstams andra barn, Will Nicholas, föddes 13 veckor för tidigt. 

Nu berättar Sörenstam och maken Mike McGee om de skräckfyllda timmarna innan Will kom till världen. 

– Annika väckte mig mitt i natten och sa att det var blod överallt, säger McGee till The Ringer. 

Trots att Annika Sörenstam i allra högsta grad tillhörde världseliten valde hon efter säsongen 2008 att lägga klubborna på hyllan. Hon berättade att hon drömde om att skaffa familj och Dubai Ladies Masters i december 2008 (Sörenstam slutade sjua) så var karriären över. 

Redan i september året efter välkomnade hon och maken Mike McGee dottern Ava till världen. 

Inte särskilt långt senare var Sörenstam gravid igen. Parets andra barn skulle komma sommaren 2011. 

"Det är blod överallt"

Men sonen Will Nicholas kom redan i mars

I en intervju med The Ringer minns Sörenstam och McGee tillbaka till den skräckfyllda natten som föregick att Will föddes 13 veckor i förtid. 

Det började med att Sörenstam väckte McGee mitt i natten och berättade att det var blod överallt. Paret valde att genast ta sig till sjukhuset. Där kunde läkarna konstatera att den svenska golflegendaren drabbats av moderkaksavlossning, vilket innebär att moderkakan lossnar från livmoderväggen, innan barnet är fött. 

Enligt Golf Digest är åkomman väldigt ovanlig och drabbar endast en procent av alla gravida kvinnor. 

Sörenstams ord om traumatiska förlossningen

Läkarna gav Sörenstam beskedet att hon med största sannolikhet skulle behöva föda barnet samma kväll. 

– I bland försätts man i en situation där man tvingas tänka: "Okej, vad gör vi nu". För man planerar för att saker ska gå som på räls, men de gör inte alltid det, säger Sörenstam till The Ringer. 

Läkarna förberedde Sörenstam för ett akut kejsarsnitt och samtidigt sa hon till McGee att sonen skulle få namnet Will ("Vilja" på svenska)

– Hon sa: "Han måste heta Will, för han kommer behöva vilja för att leva", säger McGee. 

Efter kejsarsnittet fick Will stanna kvar på intensivvårdsavdelningen för nyfödda i 57 dagar innan paret fick hem honom. 

McGee minns att läkarna sa att barn som föds för tidigt "antingen älskar att mysa - eller så vill de inte bli vidrörda alls". 

– Vi hade tur, han älskar att mysa, säger McGee. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag