Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag är ganska färdig i kroppen och mentalt”

Annika Sörenstam firar efter sin återkomst till LPGA-touren
Foto: Johan Eriksson
Sörenstam hyllar Tiger Woods med den klassiska outfiten
Foto: Johan Eriksson
Foto: CAL SPORT MEDIA / LOUIS LOPEZ/CAL SPORT MEDIA/SIPA SIPA USA

ORLANDO. Här visar Annika Sörenstam sitt stöd för Tiger Woods på golfbanan. 

Under söndagens sistarunda på LPGA-touren följde hon flera världsstjärnor i hyllningen. 

– Vi hoppas han kryar på sig, och läker snabbt, säger hon efter sin återkomst.

På bilderna syntes ett demolerat vrak och i de första rapporterna var skadeläget oklart. Woods fördes akut till sjukhus för operation, vilket visade sig mest röra sig om benfrakturer.

Under lördagen meddelade Tiger Woods på Twitter att han flyttats till ett annat sjukhus för fortsatt vård, och att han var på gott humör. 

”Tiger och hans familj vill tacka er alla för det underbara stödet under de senaste dagarna”, skrev hans team.

Under söndagen fick han en till humörhöjare:

En rad av golfens storstjärnor – bland andra Rory McIlroy och Patrick Reed – som är ute på banorna hyllade Tiger Woods med att spela i klassiska Woodsfärger: 

Röd tröja och svarta byxor.

Sörenstam hyllade Tiger Woods

Damgolfens genom tiderna största, Annika Sörenstam, deltog också i gesten och bytte de tidigare dagarnas ljusa outfits mot svart kjol och röd tröja.

 – Vi ville supporta Tiger, så vi skickar en hälsning till honom. Vi hoppas han kryar på sig, och läker snabbt. Att han får flyga hem och börja processen som behövs, säger hon. 

Att Sörenstam har hela garderoben vid sidan av banan (ja, hela huset är vid banan; familjen bor alldeles vid 16:e hålet) gjorde att hon kunde fixa bytet lätt.

– Som tur var så har jag en hel del i garderoben. Hade jag varit på resande fot vet jag inte om jag hade kunnat göra på samma sätt. Så det var en naturlig grej att göra. 

Även Sörenstams make Mike McGee, som går caddie åt henne, körde i svart och rött. 

Sörenstam firar med maken Mike
Foto: Johan Eriksson

Den sista rundan klockade in på +4. Totalt blev det 13 slag över par, över de fyra rundorna. När sista putten gick i koppen pustade Sörenstam ut, sjönk ihop lite, och fick sen en lång, lång kram av Mike på green.  

– Jag är faktiskt trött. Både i kroppen, och mentalt, är jag ganska färdig. Men det har varit kul. Att se alla komma ut och supporta trots att jag liksom inte varit i närheten, det känns jättebra.

Vad tar du med dig mest, härifrån?

– Jag gav inte upp. Jag kämpade och kämpade och kämpade. Och det är nåt man måste ha när man spelar de här tävlingarna. Hela tiden försöka. Jag känner mig starkare på det sättet. 

När jag ska analysera svingen och mitt spel, då har jag idéer om vad ska göra, sen är frågan hur mycket tid jag vill lägga ner. Det tar ju tid och ambition och uppoffringar. Jag är inte där i mitt liv just nu. 

Sörenstam säger att hon inte planerar för några fler LPGA-tävlingar just nu, men att hon ska vässa skärpan med matchspel mot flera av proffsen i Orlandoområdet, inför sommarens mål: US Senior Women's Open. 

– ”Madde” sa det: ”Ring nu, så spelar vi seriösa matcher.” Då kommer jag ju vilja träna. Det är det jag måste ha. Så man inte får börja om från början igen om fyra månader.

Vad händer nu då?

– Jag tror vi ska fira lite. Will ska på födelsedagskalas och sen kommer vi nog vara ett gäng som kommer vara här och bara slappna av lite – äntligen, säger Sörenstam och får ett glas vitt vin (golfkollegan Cristie Kerrs sauvignon blanc) av maken Mike McGee.

– Men jag har en fotografering med Lydia Ko och Henrik Stenson i morgon 7.45, så det får väl bli ett eller två glas, max, haha. ◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.