Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sörenstams glädje – efter upphämtningen

Foto: JOHN RAOUX / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: CLIFF HAWKINS / BILDBYRÅN

ORLANDO. 50 år är ingen ålder på golfbanan. Inte om man är Annika Sörenstam i alla fall. 

Hon kom med ett styrkebesked under fredagen när hon spelade upp sig – och klarade cutten i comebacken.

Planen för dagen, den stod sonen Will, 9, för. 

Trots att det, officiellt, inte var någon publik tillåten på banan jublades det stort bland de familjemedlemmar och vänner, funktionärer och grannar vid 16:e hålet (på bana sju, eftersom Sörenstam började på bana 10) tidigt under fredagskvällen, svensk tid, när Annika Sörenstam sänkte en lång chip och bevisade att hon fortfarande har superslag att komma med på golfbanan.

– Det var lite svår, men å andra sidan har jag tränat där rätt mycket. Det är ju hemmabana, så man vet vilka ställen man måste jobba på. Jag hade ett märke jag siktade på, och den landade precis där och följde höger-vänster-in, så jag är tacksam för det. 

Det var en uppenbart nöjd Sörenstam som klev av banan efter sin imponerande upphämtning, och kramade om barnen Will, 9, och Ava, 11, efter tävlingen. Sörenstam uppskattade också jublet längs banan. 

– Absolut! Det är jättekul, jättehärligt, säger hon. 

Chippen betydde ännu en birdie, hennes tredje för dagen, och också att Sörenstam klarar cutten och är kvar i turneringen hela helgen. 

– Jag är nöjd. Det kändes som jag behövde gå under par för att ha en chans. Vissa saker kan man kontrollera, vissa inte. Men jag tycker det var bra, det var stabilt i dag, säger Sörenstam. 

– Om det inte räcker är det okej, det har varit två underbara dagar. 

Men det räckte alltså, trots den tuffa starten hon hade inför fredagsrunda. 

Förstarundan under torsdagen, Sörenstams första tävlingsgolf på LPGA-touren på 13 år, gick bra förutom på femte hålet när Sörenstam hamnade under en av grinddörrarna hos grannarna och slutade på en trippelbogey. 

Sörenstam om sonens plan

Sörenstam öppnade bra under fredagen, men hade svårt att slå i puttarna när hon hade birdielägen tidigt. 

– Det är klart man blir trött, när man känner att jag slog så bra slag. Jag har inte så många möjligheter nuförtiden att göra birdies, så när man då inte tar vara på dem så känns det som att man har tappat slag. Men jag tänkte ”jag kan inte vara frustrerad, jag måste köra på”.

Och på dagens sista nio satt flera av de avgörande slagen (tre birdies totalt, och två bogeys blev det) och när svenskan gått in efter 18 spelade var hon ett under par. Med gårdagens runda totalt två slag över par, och därmed på rätt sida cutten. 

Hon berättade också att hon hade fått coachning av sonen Will i går kväll, vid läggdags. 

– Jag var lite trött, och sa ”god natt”, men han sa ”mamma, vi kan väl prata om rundan du måste ha i morgon?”. 

– Jaja, sa jag. Och så började han på ettan: ”Drivern måste du slå lite mer till vänster”, och gick igenom alla arton hål åt mig... Så jag hade en plan nu på morgonen, haha. 

Sörenstam firade med familjen efter fredagens runda
Foto: Johan Eriksson

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.