Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Skatterättsnämnden: Golf är friskvård

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: CAROLINE LARSSON
Golf är numera är en skattefri friskvårdsförmån, anser Skatterättsnämnden
Foto: JIM MATTHEWS / AP TT NYHETSBYRÅN

Grattis, alla arbetande golfspelare.

Efter flera turer hos Skatteverket och förvaltningsdomstol har nu Skatterättsnämnden tagit ett beslut: golfspelande är en skattefri friskvårdsförmån, rapporterar Golfbranschen.se.

Det finns inget lagstadgat om att anställda har rätt till friskvårdsbidrag. Men många arbetsplatser i Sverige erbjuder i dag viss motion och friskvård skattefritt.

För en anställd betyder det att man kan får pengar för att utöva hälsofrämjande friskvård, inte sällan i form av kostanden för ett årskort på ett gym.

Även simning, massage, racketsporter och lagsporter brukar oftast anses vara friskvård – men inte golf.

Nu rapporterar Golfbranschen.se att en förändring har skett.

Skatterättsnämnden: Golf är friskvård

Turerna har varit många. Svensk Golf rapporterar att Skatterättsnämnden i fjol konstaterade att det går att använda friskvårdsbidraget för att spela golf på pay-and-play-banor och hyra golfbollar på drivingrangen.

Då överklagade Skatteverket beslutet till Högsta förvaltningsdomstolen som i december upphävde förhandsbeskedet från Skatterättsnämnden.

Men nu har Skatterättsnämnden gjort en ny prövning på en ny ansökan, och även denna gång röstade nämnden för att golfspel på pay & play-bana och driving range ska gälla som skattefri friskvårdsförmån. 

Villkoret är att kostnaden får uppgå till 4 000 kr per år för att det ska gälla som en skattefri friskvårdsförmån, rapporterar Svensk Golf.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.