Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skatterättsnämnden: Golf är friskvård

Foto: CAROLINE LARSSON
Golf är numera är en skattefri friskvårdsförmån, anser Skatterättsnämnden
Foto: JIM MATTHEWS / AP TT NYHETSBYRÅN

Grattis, alla arbetande golfspelare.

Efter flera turer hos Skatteverket och förvaltningsdomstol har nu Skatterättsnämnden tagit ett beslut: golfspelande är en skattefri friskvårdsförmån, rapporterar Golfbranschen.se.

Det finns inget lagstadgat om att anställda har rätt till friskvårdsbidrag. Men många arbetsplatser i Sverige erbjuder i dag viss motion och friskvård skattefritt.

För en anställd betyder det att man kan får pengar för att utöva hälsofrämjande friskvård, inte sällan i form av kostanden för ett årskort på ett gym.

Även simning, massage, racketsporter och lagsporter brukar oftast anses vara friskvård – men inte golf.

Nu rapporterar Golfbranschen.se att en förändring har skett.

Skatterättsnämnden: Golf är friskvård

Turerna har varit många. Svensk Golf rapporterar att Skatterättsnämnden i fjol konstaterade att det går att använda friskvårdsbidraget för att spela golf på pay-and-play-banor och hyra golfbollar på drivingrangen.

Då överklagade Skatteverket beslutet till Högsta förvaltningsdomstolen som i december upphävde förhandsbeskedet från Skatterättsnämnden.

Men nu har Skatterättsnämnden gjort en ny prövning på en ny ansökan, och även denna gång röstade nämnden för att golfspel på pay & play-bana och driving range ska gälla som skattefri friskvårdsförmån. 

Villkoret är att kostnaden får uppgå till 4 000 kr per år för att det ska gälla som en skattefri friskvårdsförmån, rapporterar Svensk Golf.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.