Foto: CAROLINE LARSSONFoto: CAROLINE LARSSON
 Foto: CAROLINE LARSSON
Golf är numera är en skattefri friskvårdsförmån, anser Skatterättsnämnden Foto: JIM MATTHEWS / AP TT NYHETSBYRÅNGolf är numera är en skattefri friskvårdsförmån, anser Skatterättsnämnden Foto: JIM MATTHEWS / AP TT NYHETSBYRÅN
Golf är numera är en skattefri friskvårdsförmån, anser Skatterättsnämnden Foto: JIM MATTHEWS / AP TT NYHETSBYRÅN

Skatterättsnämnden: Golf är friskvård

Publicerad

Grattis, alla arbetande golfspelare.

Efter flera turer hos Skatteverket och förvaltningsdomstol har nu Skatterättsnämnden tagit ett beslut: golfspelande är en skattefri friskvårdsförmån, rapporterar Golfbranschen.se.

Det finns inget lagstadgat om att anställda har rätt till friskvårdsbidrag. Men många arbetsplatser i Sverige erbjuder i dag viss motion och friskvård skattefritt.

För en anställd betyder det att man kan får pengar för att utöva hälsofrämjande friskvård, inte sällan i form av kostanden för ett årskort på ett gym.

Även simning, massage, racketsporter och lagsporter brukar oftast anses vara friskvård – men inte golf.

Nu rapporterar Golfbranschen.se att en förändring har skett.

Skatterättsnämnden: Golf är friskvård

Turerna har varit många. Svensk Golf rapporterar att Skatterättsnämnden i fjol konstaterade att det går att använda friskvårdsbidraget för att spela golf på pay-and-play-banor och hyra golfbollar på drivingrangen.

Då överklagade Skatteverket beslutet till Högsta förvaltningsdomstolen som i december upphävde förhandsbeskedet från Skatterättsnämnden.

Men nu har Skatterättsnämnden gjort en ny prövning på en ny ansökan, och även denna gång röstade nämnden för att golfspel på pay & play-bana och driving range ska gälla som skattefri friskvårdsförmån. 

Villkoret är att kostnaden får uppgå till 4 000 kr per år för att det ska gälla som en skattefri friskvårdsförmån, rapporterar Svensk Golf.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag