Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Rysare väntar för Anna Nordqvist

Foto: GREIG COWIE/BPI/SHUTTERSTOCK / GREIG COWIE/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

I dag avgörs Solheim Cup.

Det står 8–8 inför singlarna, där Anna Nordqvist kan få en nyckelroll i sista matchen mot Morgan Pressel.

Det har inte varit några roliga dagar på golfbanan för Anna Nordqvist, som har förlorat båda sina matcher och därför petades sent från bästbollarna i går eftermiddag.

Nu ska dramat på Gleneagles få en vinnare – och Nordqvist har placerats i den allra sista singelmatchen för Europa. Om det blir jämnt hela vägen till slutet kan det mycket väl bli svenskans match som bestämmer om Europa eller USA vinner bucklan. Nordqvist möter Morgan Pressel, en av motståndarna i gårdagens foursomeförlust.

Europas andra svenska, Caroline Hedwall, spelar redan i den andra singeln och ställs mot Nelly Korda. Medan Hedwall har förlorat sin enda match har Korda tagit 2,5 poäng på 3 matcher och får gälla som klar favorit i den fajten.

I övrigt väljer Europa att ställa upp med sina hittills bästa spelare ganska tidigt, troligen för att försöka få en bra start på dagen och sätta press på USA. Succéduon Georgia Hall och Céline Boutier – som har vunnit tre av tre matcher – spelar till exempel i den tredje respektive fjärde matchen.

Efter riktigt tufft väder i går, med hårda vindar och tilltagande regn, väntas bättre förhållanden i dag.