Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Rasar mot Sverige efter beslutet om Henrik Stenson

Ian Poulter.
Foto: RICHARD SELLERS / STELLA PICTURES / PA
Henrik Stenson.
Foto: PETER FOLEY/UPI/SHUTTERSTOCK / PETER FOLEY/UPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Svenska golfförbundet bröt med Henrik Stenson efter hans beslut att spela på saudistödda LIV-touren.

Nu rasar den brittiska golfstjärnan Ian Poulter mot beslutet. 

”Jag hoppas att ni får ångra det här”, skriver han på Twitter. 

I somras tog den svenska golfstjärnan Henrik Stenson steget från PGA-touren till den hårt kritiserade LIV-touren, finansierad av Saudiarabien. 

Stenson petades direkt från sitt uppdrag som kapten för Europas Ryder Cup-lag efter bytet.

Förra veckan meddelade Svenska golfförbundet att man inte förnyar sitt samarbete med Henrik Stenson inför nästa säsong på grund av hans beslut att spela på LIV-touren. 

Henrik Stenson har varit golfförbundets ambassadör för paragolf och arrangerat en juniortävling. 

– Ingen tar ifrån honom vad han har gjort för svensk golf, hans framgångar kommer vara eviga och det hoppas jag och tror att man kan särskilja. Det är två olika saker. Men just nu tycker vi inte att han är lämplig som förebild i vår juniorverksamhet och i vår paraverksamhet, sa golfförbundets generalsekreterare Gunnar Håkansson till TT.

”Vi tackar SGF (Svenska golfförbundet) för samarbetet och önskar dem all lycka i framtiden och beklagar att mitt stora engagemang och ekonomiska stöttning genom Henrik Stenson Foundation inte längre är önskvärt”, svarade Stenson i en skriftlig kommentar. 

Ilskan mot förbundets behandling av Stenson

Enligt uppgifter fick Henrik Stenson drygt 550 miljoner kronor för att välja spel på LIV-touren. 

Nu rasar den brittiska golfstjärnan Ian Poulter, som även han har valt spel på den hårt kritiserade LIV-touren, mot Svenska golfförbundets beslut.

”Den här nyheten gör mig mer än besviken. Jag hoppas att juniorerna och paragolfarna säger ifrån. Hoppas att golfförbundet får ångra det här”, skriver han på Twitter och fortsätter med att räkna upp flera av Henrik Stensons meriter som golfspelare. 

Ian Poulter har vunnit 17 tävlingar, varav fem på PGA-touren, under sin karriär. Hans främsta resultat i en major är tredjeplatsen i PGA-mästerskapen 2012. 

https://twitter.com/IanJamesPoulter/status/1573823504079790080

Stenson avslöjar penisskämtet: ”Hålla i någon annans...”

Stenson avslöjar penisskämtet: "Hålla i någon annans..."

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.