Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya detaljerna om allvarliga kraschen

Foto: MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK / MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: RINGO H.W. CHIU / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: TNS/ABACA / STELLA PICTURES/TNS/ABACA

Tiger Woods kraschade allvarligt med sin bil förra veckan. 

Orsaken till olyckan är så länge oklar – men kan bero på att golflegendaren somnade bakom ratten enligt en kriminalexpert.

– Mycket tyder på det, eftersom vägen svänger och han kört rakt framåt, säger Jonathan Cherney till USA Today.  

Golfstjärnan Tiger Woods voltade våldsamt av vägen under den förra veckan efter att kört sin lyxbil in i ett träd i Kalifornien. Nu kommer nya detaljer angående den allvarliga kraschen. 

Enligt kriminalexperten Jonathan Cherney var 45-åringen inte uppmärksam på att vägen svängde, vilket kan tyda på att Woods sov bakom ratten när olyckan skedde. 

– För mig är detta ett klassiskt fall av att somna bakom ratten, eftersom vägen svänger och hans fordon går rakt framåt, säger Cherney till USA Today, enligt New York Post.

Woods drabbades av flera frakturer i sitt högra ben, vilket tyder på att stjärnan kraftigt bromsade i samband med kraschen, har experter sagt till den amerikanska tidningen. 

Fordonet ändrade inte riktning

Cherney, som tidigare har arbetat som polis, har själv undersökt brottsplatsen. 

– Bilen driftade från vägen, vilket tyder på att han antingen var medvetslös eller somnade bakom ratten och inte vaknade förrän han var utanför vägen och då tryckte på bromsen. 

Cherney säger även att det inte finns några bevis på att Woods aktivt försökte undvika olyckan. 

Alex Villanueva, sheriff i Los Angeles, har sagt att det inte finns några bromsmärken på vägen, men fordonet hade låsningsfria bromsar. Så även om Woods tryckte på bromsen, behöver det inte finnas bromsmärken, berättar rekonstruktionsexperten Felix Lee för USA Today. 

”En viktig ledtråd”

Enligt Lee är en viktig ledtråd som kan avslöja orsaken till kraschen att fordonet inte ändrade riktning. 

– Min känsla är att inte hastigheten var ett problem. Det verkar som att det var någon form av ouppmärksamhet som orsakade att bilen slog i trottoarkanten och sedan voltade av vägen. 

Tiger Woods team har tidigare gett uppdatering kring stjärnans status.  

”Han är för tillfället vaken, kontaktbar och vilar upp sig på sjukhuset. Tack till doktorer, sjukhuspersonal, polis och brandmän”, skriver teamet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.