Nya bilden på Woods får fansen att hoppas

Foto: Curtis Compton / Curtis.Compton@ajc.co / TT NYHETSBYRÅN

Golfvärlden är i extas efter en nytagen bild på Tiger Woods.

Är han på väg mot ännu en återkomst?

Enligt People, som hänvisar till en källa nära ikonen, är det hans plan efter bilkraschen och månader av smärtor.

– Det vore makalöst, säger Henrik Stenson till SportExpressen.

Det var i februari som Tiger Woods skadades i en singelolycka i Kalifornien. Golfstjärnan körde in i mitträcket, bilen voltade och kraschade därefter in i ett träd. 

Till sist landade bilen vid sidan av vägen – totalkvaddad.

45-åringen fördes till sjukhus och opererades för en krossad fotled, benfraktur och klämskador. Woods tillbringade flera veckor på sjukhus i Los Angeles innan han fick återvända till sitt hem för att fortsätta rehabiliteringen där.

Sen dess har uppdateringarna kring hans tillstånd varit få, men spekulationerna har varit desto fler. Ska han lyckas ta sig tillbaka än en gång, eller är karriären över?

I helgen fick en bild på Woods spridning på sociala medier, en bild som fick supportrarna att på riktigt få upp hoppet om det förstnämnda alternativet.

Bilden på Tiger Woods

På bilden syns 45-åringen tillsammans med sin son Charlie i samband med en ungdomstävling. De båda står tillsammans på golfbanan i Tiger Woods fall är det första gången han syns till utan kryckor.

”Tillbaka på banan. Tiger Woods syntes i helgen, i Florida, då han tittade på sin son under en juniortävling. Han bar en ”sleeve” på sitt högra ben och stod med en klubba i handen. Första synen av honom på ganska länge”, skriver Twitterkontot TWLEGION som bevakar golfstjärnan.

Den svenske golfstjärnan Henrik Stenson är en av många som har sett bilden.

– Kul att han verkar vara på bättringsvägen och att han har släppt kryckorna, säger han.

Hur ser du på spekulationerna kring en eventuell comeback?

– Jag hoppas att han kommer tillbaka från skadorna och om han skulle kunna spela tävlingsgolf därefter vore ju det makalöst bra. Vi kan bara hoppas att det går vägen.

https://twitter.com/TWlegion/status/1446860168952700928

Tigers comebackplan: ”Det är hans mål”

I samband med att bilden på far och son Woods försatt golfvärlden i extas skriver också magasinet People att Tiger Woods plan är att ta sig tillbaka till touren.

Den anonyma källan, med insyn i Tiger Woods vardag, berättar också om 45-åringens smärtfyllda år.

– Han säger att smärtan är väldigt hanterbar nu. De första månaderna satt han bara hemma med sitt ben i högläge. Benet pulserade och han upplevde en så stor smärta. Han har fortfarande ont, men det är ingenting jämfört med vad han känt förut, säger källan.

– Han känner sig stark och frisk och han är optimistiskt inställd till att återvända till touren.

2019 stod Tiger Woods för det som många kallat ”tidernas comeback” då han kom tillbaka efter svåra ryggproblem och vann Masters. Elva år efter sin senaste major.

Enligt källan har den 15-faldige majorvinnaren satt upp mål för när han ska vara tillbaka på banan igen.

– Han har en tidsplan i huvudet, men det är inget han skyltar med. Han vet när han vill vara tillbaka och han ska göra det möjligt. Han säger att oavsett om han inte är hundra procent vet han hur viktigt det är att komma tillbaka och tävla. Det är hans mål, säger källan.

TV: Polisen som var först på platsen vid Tiger Woods bil

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.