Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lingmerth: "Ska vara med och härja igen"

David Lingmerth Foto: Erik S. Lesser / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN

Trots en avslutande bogey summeras David Lingmerths US Open som en succé.

Som ensam svensk klarade han cutten och med en fin avslutningsrond på tre under par klättrade Lingmerth likt en raket uppåt på resultatlistan.

– Jag ska vara med och härja igen, säger han

Han var på söndagen bland de bättre och med sina totalt tre slag över par kunde David Lingmerth nöjt se avgörandet av årets US Open.

– Jag spelade bra i dag. Egentligen har jag spelat rätt så bra tre av varven, det var bara i går (lördag) eftermiddag som jag hade det lite jobbigt, säger Lingmerth och summerar vad som i skrivande stund ser ut att bli hans bästa resultat i US Open så här långt i karriären.

Det har varit en kaosartad vecka. Under torsdagen tvingades man till hela tre väderavbrott. Men Lingmerth lyckades ladda om gång på gång.

– Det har varit riktig tuff vecka, Först kom vi hit till en bana där det inte regnat på länge, den var hård och snabb, sedan kom regnet och förändrade förutsättningarna helt. Nu var den lite hårdare i dag, men ändå ganska mjuk.

– Förstavarvet var ett maratonvarv som var ganska jobbigt. Det första brejket varade i en och en halv timme, sedan kom de och sa åt oss att vi skulle spela igen med bara nio minuters varsel.

– Det var ganska mycket konstiga grejer som vi inte är vana vid.

Hur reagerade folk?

Det var rätt många som var upprörda över att vi skulle starta så snabbt. Man ställde sig frågande kring om det verkligen var rättvist.

Tvingades spela 36 hål på fredagen

Avbrotten och bristen på tid gjorde att vissa spelare inte han värma upp emellan varven. Vissa spelare tvingades spela 36 hål på fredagen, andra på lördagen.

Stenson kom inte till spel alls på lördagen trots att han hade två hål kvar att spela av andraronden…

Jag visste faktiskt inte om det förrän jag spelat klart tredjevarvet. Jag visste att han inte låg så bra till och förmodligen inte skulle klara cutten.

Förutom den missade cutten i US Masters har nu Lingmerth visat framfötterna i samtliga majors. Han var med och högg i toppen i US Open för tre år sedan, var med i täten i PGA Mästerskapen i fjol och med sina 29 slag noterades han för ett rekordbra resultat de första nio hålen på St Andrews under British Open.

– Jag hade tre bra varv här och känner att jag gör rätt bra ifrån mig på den här nivån. Hade jag haft tredjevarvet runt par hade jag varit med i hetluften när det avgörs här.

– Sedan gillar jag de större tävlingarna. Jag laddar till extra. Nu hoppas jag få chansen att göra ännu bättre ifrån mig i kommande majors.

Känns det som att ditt spel passar extra bra just för majors?

– Jag gillar framför allt sådana här banor där mycket handlar om att sätta sig i spel, att träffa fairways, På den här typen av banor straffar det sig slå snett, och jag kanske inte missar så mycket från tee som de riktigt långtslående. På det sättet kanske de här banorna passar mig bättre.

– Så jag ska nog kunna vara med och härja igen.

Nu bär det snart i väg till British Open...

– Jag gillar linksgolf också, även där straffar det sig att slå snett, där finns bunkrar och tuff ruff också.

– Så nu är det bara att ta nya tag på Royal Troon.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!