Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lades in på sjukhus efter ett krampanfall

Foto: PAUL GREENWOOD/BPI/REX / PAUL GREENWOOD/BPI/REX REX

Marcus Kinhult blir borta från golfen en tid framöver.

Svensken har diagnostiserats med epilepsi efter att ha drabbats av upprepade krampanfall. 

– Det gör lite ont fortfarande men det går åt rätt håll, säger Kinhult till Svensk Golf. 

Den 6 april drabbades den svenske golfstjärnan Marcus Kinhult, 24, av krampanfall när han befann sig i spanska La Manga Club och tränade, något han själv berättar på sin Facebook-sida. 

Under tisdagen skrevs han ut från sjukhuset.

För Svensk Golf berättar han om händelsen för en vecka sedan och att han fått diagnosen epilepsi. . 

– Jag var i lägenheten och turligt nog var jag på Facetime med Agnes, min sambo, som satt hemma i Sverige. Jag sa till henne att jag kände mig lite yr och sen så åkte telefonen i backen och det blev svart, säger Kinhult till sajten.  

Vill tillbaka så fort som möjligt

Vidare berättar han för Svensk Golf att han kommer få vård av en neurolog i Sverige och lägga upp en strategi för att återhämta sig och så snart som möjligt vara tillbaka på golfbanan. Han menar också att han inte ser sjukdomen dom ett hot för karriären.

– Rent kognitivt känner jag mig ganska klar. Sen är kroppen lite skakig fortfarande. Jag har haft ganska kraftiga ryggsmärtor i övre delen av ryggen och i axlarna, det säger läkarna är från kramperna.

– Det gör lite ont fortfarande men det går åt rätt håll, säger han till Svensk Golf. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.