Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisen: Inget åtal väntar för Woods

Golfstjärnan Tiger Woods har opererats och har flera frakturer efter olyckan.
Tiger Woods vårdas på sjukhus efter olyckan.
Foto: RON SACHS / CNP / SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS
Sheriffen Carlos Gonzalez var först på plats.
Bilen efter kraschen.
Foto: RINGO H.W. CHIU / AP TT NYHETSBYRÅN

MIAMI/STOCKHOLM. Tiger Woods kraschade våldsamt med sin stora lyxbil i Los Angeles under tisdagen. Det resulterade i två benfrakturer och en krossad fotled.

På polisens presskonferens om olyckan framkom det att Woods kört i hög fart och att krockkudden förmodligen räddat hans liv. 

På onsdagsmorgonen, svensk tid, twittrade Tiger Woods team en uppdatering om stjärnan och tackade för stödet.

”Han är vaken, kontaktbar och vilar upp sig på sjukhuset.”

Nu står det klart att Woods inte väntas utredas för några brott av vårdslös körning-typ eller liknande, skriver NBC News.

Enligt polischefen Alex Villanueva inkom larmet 18.12 svensk tid. Fordonet hittades flera hundra meter från vägen i närheten av Palo Verde Estates, ett kulligt område söder om Los Angeles.

– Fronten på fordonet var helt förstörd, kofångaren, allting. Helt förstört. Krockkuddarna löstes ut, allt sånt. Men tack och lov var interiören mer eller mindre intakt, vilket gav honom utrymme att överleva vad som annars hade blivit en dödlig krasch, säger polischefen Alex Villanueva som hävdar att Woods hade säkerhetsbälte på. 

Fordonet, Genesis GV80, en stor SUV, kraschade i en refug och träffade två skyltar innan bilen våldsamt rullade av vägen. Varför han kraschade är ännu inte fastställt. 

Färdades i hög hastighet

– Det indikerar att bilen färdades i en hög hastighet, menar Villanueva.  

Woods var vid medvetande när polisen kom till platsen. Räddningstjänsten fick ut honom med hjälp av yxa, och inte med hjälp av ”jaws of life” som tidigare har rapporterats. 

Bilen efter kraschen.
Foto: ASHLEY LANDIS / AP TT NYHETSBYRÅN

Carlos Gonzalez, polischefens ställföreträdare i Los Angeles, anlände först till platsen där Woods kraschade. Enligt Gonzalez var Woods ”lugn och klar i huvudet”. 

Woods satt i förarsätet. På grund av säkerhetsmässiga skäl väntade Gonzalez med att försöka få ut Woods från bilen och inväntade räddningstjänsten. 

”Kände genast igen honom”

– Han verkade inte vara oroad över sina skador vid den tiden, vilket inte är ovanligt vid trafikkollisioner. Många gånger tenderar människor att vara i chock. Det är en traumatisk upplevelse. Det är inte ovanligt att människor fokuserar på obetydliga saker eller ens om de har ont, de kanske inte känner det förrän långt senare, säger Gonzalez och fortsätter: 

– Jag frågade vad han hette, han sa att han hette Tiger. Och i det ögonblicket kände jag genast igen honom. Jag frågade honom om han visste var han var och vilken tid det var på dagen, för att se till att han var orienterad.

Tiger Woods fördes därefter till ett lokalt sjukhus för operation för de benfrakturer han ådrog sig i samband med kraschen. Golfstjärnan ska inte ha några livshotande skador.

– Herr Woods är lyckligt lottad som överlevde det här, eftersom det är en mycket olycksdrabbad vägsträcka. Vi har sett ett stort antal olyckor vid den här delen av vägen, säger Gonzalez. 

Hälsningen från Tiger Woods

På onsdagsmorgonen, svensk tid, twittrade Tiger Woods team en uppdatering om stjärnan på hans officiella Twitter-konto.

Läkarna ska ha behandlat frakturer på både den övre och nedre delen av Woods skenben där en skena ska ha placerats för att stabilisera benet. Även vadbenet ska ha fått flera frakturer och ankeln/foten har flera frakturer som stabiliserats med skruvar och spikar.

”Han är för tillfället vaken, kontaktbar och vilar upp sig på sjukhuset. Tack till doktorer, sjukhuspersonal, polis och brandmän. Er support och insats har varit enastående. Vi har inget mer att tillägga i detta skede utan vill bara tacka alla för det visade stödet och be er respektera Woods och hans familjs integritet och privatliv.”

På onsdagskvällen meddelade polischefen Villanueva att Woods inte väntas utredas för några brott av vårdslös körning-typ eller liknande, skriver NBC News.

– Vi överväger inte något sånt överhuvudtaget. Det här är fortsatt en olycka, och olyckor är inga brott. En vårdslös körning har många fler element. Det här är helt enkelt en olycka, säger Villanueva.

Enligt Villanueva visade Woods inga tecken på att ha varit påverkad av alkohol eller droger.

https://twitter.com/TigerWoods/status/1364447580520738820

TV: Tappade kontrollen och körde av vägen 

Golfstjärnan Tiger Woods kraschade med sin lyxbil i Los Angeles på tisdagen. Han tappade kontrollen, körde in i mittrefugen och sedan in i ett träd– vilket fick bilen att börja rulla. Klicka på tv-spelaren för att höra räddningspersonalens samtal efter att olyckan blev känd.

TV: Stjärnan fick föras till sjukhus med skador.

Tiger Woods körde i hög fart i ett område där olyckor ofta sker när kraschen ägde rum. Troligen räddades hans liv av krockkudden.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.