Känslosamma orden om barnen efter nya succén

Tiger Woods.
Foto: JOHN AMIS / AP TT NYHETSBYRÅN
Tiger Woods flickvän Erica Herman tillsammans med hans barn Sam och Charlie.
Foto: GERRY PENNY / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: TNS/ABACA / STELLA PICTURES

Tiger Woods är tillbaka som vinnare.

Efteråt berättade han om det känslosamma i att få ta en seger framför sina barn.

– Under en lång tid förknippade de golf med att det var smärtsamt för pappa, säger Tiger Woods.

Efter en lång och krokig väg tillbaka till toppen tog Tiger Woods under söndagen sin första PGA-seger på över fem år.  Mäktiga scener visade hur tusentals personer vandrade tillsammans med Tiger Woods mot det 18:e hålet – och efter att segern var säkrad omfamnades han av flickvännen Erica Herman och paret kysstes framför tv-kameran.

– Det är fortfarande lite overkligt, säger Tiger Woods till ESPN.

– Jag vet inte hur många år jag har kvar som golfspelare på den här nivån. För ett år sedan visste jag inte ens om jag skulle göra det här igen. Stödet jag har fått är otroligt, jag hade aldrig uppnått det här utan det.

https://twitter.com/PGATOUR/status/1043983999671033857?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1043983999671033857&ref_url=https%3A%2F%2Fpeople.com%2Fparents%2Ftiger-woods-kids-experiencing-golf-win-first-time%2F

Tiger Woods barn på plats

På plats fanns även Tiger Woods barn, dottern Sam, 11 och sonen Charlie, 9, som han har tillsammans med ex-hustrun Elin Nordegren. Och Tiger Woods berättade efteråt om känslorna kring att få vinna inför dem.

– Jag tror att de förstod lite mer på The Open Championship tidigare i sommar, när de såg mig ta ledningen. De hörde hur folk pratade och kände av spänningen, säger han till ESPN.

– De hade aldrig sett, upplevt eller känt det. Jag tror de är gamla nog nu för att komma ihåg den här dagen, det här ögonblicket och speciellt vägen fram till det.

Missade totalsegern – och 88 miljoner

Tiger Woods säger att barnen tidigare inte velat att han skulle fortsätta med golfen.

– Under en lång tid förknippade de golf med att det var smärtsamt för pappa. Så de sa:  ”Pappa, försök inte spela. Pappa, försökt inte träna. Du kommer bara få mer smärta av det”.

Segern var 42-årige Tiger Woods 80:e i karriären. Tour Championship var den sista deltävlingen i FedEx Cup, PGA-tourens slutspel. 

Men trots segern fick Tiger Woods nöja sig med en andraplats i totalen. Med en birdie på sista hålet säkrade Justin Rose totalsegern i FedEx Cup – och därmed även prischecken på 88 miljoner kronor.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.