Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tiger Woods skadad i bilolycka

Polis och räddningstjänst samordnar insatsen efter Tiger Woods singelolycka.
Foto: RYAN KANG / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: ABC 7
Foto: ABC 7
Foto: ABC 7

Tiger Woods skadades när han voltade med bilen. Det resulterade i två benfrakturer och en krossad fotled för golfstjärnan enligt LA Times.

Räddningstjänsten tvingades använda en yxa för att få ut Woods ur den demolerade bilen. 

– Tiger Woods var med om en singelolycka i Kalifornien den här morgonen och han ådrog sig flera benfrakturer. Han opereras just nu, säger Woods agent Mark Steinberg till Golf Digest.

Strax efter klockan sju lokal tid fick Los Angeles-polisen ett larm om en singelolycka och när polisen kom till platsen kunde man konstatera att det rörde sig om Tiger Woods, 45.

Woods var vid medvetandet när polisen kom till platsen. Räddningstjänsten fick ut honom med hjälp av yxa, och inte med hjälp av ”jaws of life” (hydraulisk avbitare) som tidigare har rapporterats. 

Golfstjärnan transporterades till ett närliggande sjukhus för att behandlas för skadorna som han ådrog sig i kraschen.

Flera skador – opereras just nu

Det är oklart vad som orsakade bilolyckan som inte är Tiger Woods första. 2009 kraschade han i Florida och 2017 hittade polisen honom avsvimmad bakom ratten efter att han tagit för mycket smärtstillande medel. 

Enligt TMZ:s källor från polisen i Los Angeles ska Woods inte ha varit påverkad av alkohol när han var med om tisdagens olycka. Polisen berättar samtidigt inte om några andra droger var inblandade i kraschen.

Tiger Woods agent Mark Steinberg har också uttalat sig efter kraschen.

– Tiger Woods var med om en singelolycka i Kalifornien den här morgonen och han ådrog sig flera benfrakturer. Han opereras just nu och vi tackar för er respekt och ert stöd, säger Steinberg till Golf Digest.

Inga livshotande skador

Samtidigt rapporterar flera amerikanska medier att skadorna inte ska vara livshotande. Woods ska också ha varit vid medvetande när polisen fick ut honom från bilen.

Tiger Woods befinner sig i Kalifornien för en filminspelning efter att ha varit värd för tävlingen Genesis Invitational under helgen. Dagen innan olyckan syntes han på bilder i sociala medier samtidigt som han undervisade flera kändisar i golf. Han gick dock inte några hål själv eftersom han väntade på resultat från sin MR-undersökning innan han kunde börja tävla igen.

Tiger Woods senaste tävling var tillsammans med sin son Charlie i Orlando i december och därefter har han hunnit genomgå karriärens femte ryggoperation.

Foto: ABC7
https://twitter.com/LASDHQ/status/1364295974961573889


Martin Hardenberger: Kan bara jämföras med Michael Jordan

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.