Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag vill inte fokusera på det – vore deprimerande”

Foto: CLIFF HAWKINS / BILDBYRÅN
Foto: JOHN RAOUX / AP TT NYHETSBYRÅN

ORLANDO. Nej, det här var inte Annika Sörenstams dag. 

– Det är tröttsamt. Jag vill inte fokusera så mycket på resultatet, för det vore ju deprimerande, säger Sörenstam efter tredje rundan på Lake Nona.  

Efter några timmars väntan på fredagskvällen stod det klart att Annika Sörenstam, 50, klarade cutten på första rundan på LPGA-touren sedan 2008. 

Men det blev inget storspel under lördagens runda: åtta bogeys (och en birdie). Sörenstam ligger efter de tre rundorna på plus 9 totalt, sist av de som gick vidare efter fredagsrundan. 

– Det är det här som händer när man inte spelar mycket. Jag är inte stabil. Det är bara att bita ihop. Det stör mig inte på något sätt. Det är som är det är. Jag kan inte förvänta mig så mycket mer. Jag är schyst mot mig själv på det sättet, för jag gav järnet. Men i dag funkade det inte, säger hon. 

Annika Sörenstam sa att hon uppskattade banan, och var nöjd med att hon lyckades hålla sig till sina rutiner, men det räckte inte. 

– Jag ville så klart förbättra min placering. Jag började helt okej och gjorde birdie på 14, men sen efter det... det var lite jobbigt efter det. Jag slog ganska mycket spinn på bollen, och det hjälper inte när det blåser lite också.

Sörenstam: ”Det var jobbigt...”

Anledningen att Sörenstam spelar på damtouren att för att få tillbaka lite tävlingsrutin inför US Senior Women's Open som hon planerar att spela i sommar. 

– Jag kämpade på, målet med det här är ju att spela och vara i den här situationen och det tyckte jag gjorde. Det var mycket svårare för mig, jag tyckte järnklubborna hamnade på fel sida, så det var jobbigt. 

Under söndagen avslutas Gainbridge Open. Ledande amerikanskan Nelly Korda står på -13 slag inför sistarundan. 

Bästa svenska är Dani Holmqvist på -4, före Anna Nordqvist och Pernilla Lindberg som båda står på -3. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.