Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Inga planer på att spela med Donald Trump igen”

Foto: CAROLYN KASTER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Annika Sörenstam fick utstå en kritikerstorm när hon valde att ta emot frihetsmedaljen av Donald Trump dagen efter stormningen Kapitolium.

Nu utesluter hon golfspel med den tidigare presidenten i framtiden. 

– Det har jag inte planer på, säger Sörenstam till Dagens Nyheter

Det har stormat rejält kring Sörenstam i vinter. Golflegendaren kritiserades hårt när hon tog emot frihetsmedaljen från Donald Trump dagen efter stormningen av Kapitolium.

– Jag är inte den som ångrar mig. Utdelningen skulle ha varit i mars 2020 och det handlar om vilka personer som har fått medaljen i historien. Jag vill inte lägga någon energi på att titta tillbaka. Jag gillar att lägga energi på att se framåt, fortsätta öppna dörrar, skapa möjligheter för de unga tjejerna runtom i världen, sa Sörenstam till Golf Channel kort efter den omtalade prisutdelningen. 

På torsdag gör Sörenstam comeback på LPGA-touren. I en intervju med DN inför tävlingen vid Lake Nona Golf& Country Club får hon åter svara på frågor om varför hon valde ta emot ett pris av Donald Trump i det kritiska skedet.

Utesluter spel med Trump 

– Man måste acceptera att folk har olika synpunkter. Jag är öppen för att lyssna, det är det man kan göra. Men när jag ser på den här medaljen, som delats ut sedan 1963, så handlar det om att göra världen till en bättre plats. Det är mitt stora mål och det är det jag tänker fortsätta att göra. Veckan efter det här hände hade vi Annika Invitational (Sörenstams tävling för unga spelare) och vi gav 72 tjejer chansen att följa sina drömmar. Inget kommer att förändra mitt arbete i framtiden, säger Sörenstam till DN

Sörenstam har spelat golf med Donald Trump vid flera tillfällen, men utesluter att det blir fler rundor med den tidigare presidenten i framtiden. 

– Det har jag inga planer på, säger hon. 

Sörenstam har tidigare också berättat för SportExpressen om hur hon umgåtts privat med Donald Trump och även besökt honom i Vita huset.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.