Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Hela familjen satt i soffan och grät”

Paret väntas få sitt första barn i oktober
Elin Nordegren jobbade som barnflicka hemma hos familjen Parnevik.Foto: ANGELA PHAM / REX/IBL
Tiger Woods var gift med Elin Nordegren.Foto: ANDREW GOMBERT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Jesper Parnevik, före detta golfproffs och numera tv-profil.Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES

Han har tidigare beskrivit det som ”det värsta sveket någonsin”.

Snart tio år efter otrohetsskandalen lever Tiger Woods och Elin Nordegren helt nya liv.

Något som gläder Jesper Parnevik.

– Vi har glömt allt det där som hände. Hela min familj satt i soffan och grät när Tiger vann The Masters, säger han.

I april gjorde Tiger Woods, 43, det omöjliga då han tog hem The Masters, stjärnans 15:e majortitel i karriären.

Så sent som två år tidigare hade hans liv kraschat. Han hade åkt fast för rattfylla, skrivits in på vårdhem och plågats av ryggsmärtor så intensiva att få trodde att han någonsin skulle kunna spela golf igen.

Plötsligt stod han där tårögd. 22 år efter sin första The Masters-titel hade han gjort det igen.

– Det känns helt overkligt. Särskilt med tanke på allt jag gått igenom. Förra året var det på håret att jag överhuvudtaget kunde ställa upp i The Masters. Och året innan det var det ännu värre. Nej, jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Jag saknar faktiskt ord, sa Woods.

”Kändes som det värsta sveket någonsin”

I början av 2010-talet skapade golfaren helt andra rubriker då otrohetsskandalen mot Elin Nordegren uppdagades. Nordegren hade tidigare varit barnflicka hemma hos den svenske golfstjärnan Jesper Parnevik, som introducerade det blivande paret för varandra.

Och Parnevik tog skandalen hårt.

– När otroheten kom fram kändes som det värsta sveket någonsin, har han tidigare sagt till Golf Digest.

Men nu, snart tio år efter den infekterade skilsmässan, är Elin och Tiger vänner igen. De har gemensam vårdnad om parets två barn och har tidigare beskrivit sig som ”bästa vänner”.

Och Jesper Parnevik gläds åt utvecklingen.

– Vi har glömt det som har hänt. Jag träffar Tiger ofta på golfklubben som vi båda är medlemmar i och det där är förbi. Det är fint att man får nya chanser i livet, säger han.

Jesper Parnevik tokhyllar Tiger Woods

Han berättar om den galna vårdagen när Tiger Woods gjorde det ingen trodde var möjligt.

– Den comebacken är helt… jag tror inte man kan jämföra det med någon annan idrottshändelse i historien. Det går inte. Tiger var golvad, nedräknad, uträknad. Sen kom han tillbaka och vann The Masters. Det är helt galet. Vi satt hela familjen och grät framför tv:n, säger han.

Och fortsätter:

– Hans barn hade aldrig sett honom på plats tidigare och sen efter segern gick han där med barnen... då grät vi. Det var så galet imponerande. 

– Är det någon som ska ta sig tillbaka från en sån grej så är det Tiger. Jag tror inte att någon annan skulle klara av det. Han är ju inte normal.

Familjen Parnevik har fortfarande kontakt med Elin Nordegren, som bor kvar i Jupiter, Florida.

Nyligen blev 39-åringen mamma för tredje gången. Sen en tid tillbaka lever hon tillsammans med den förre NFL-stjärnan Jordan Cameron, 31.

– Det är så kul att hon har hittat kärleken igen och att hon har fått barn. Vi har fortfarande kontakt med Elin, det har vi med de flesta av våra gamla barnflickor. De är som en del av familjen, säger Jesper Parnevik.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.