Europas kapten, Annika Sörenstam. Foto: PAUL CHILDS / ACTION IMAGES VIA REUTERS BILDBYRÅNEuropas kapten, Annika Sörenstam. Foto: PAUL CHILDS / ACTION IMAGES VIA REUTERS BILDBYRÅN
Europas kapten, Annika Sörenstam. Foto: PAUL CHILDS / ACTION IMAGES VIA REUTERS BILDBYRÅN
Anna Nordqvist och Madelene Sagström är uttagna i lag Europa. Foto: GÖRAN SÖDERQVIST / TT NYHETSBYRÅNAnna Nordqvist och Madelene Sagström är uttagna i lag Europa. Foto: GÖRAN SÖDERQVIST / TT NYHETSBYRÅN
Anna Nordqvist och Madelene Sagström är uttagna i lag Europa.  Foto: GÖRAN SÖDERQVIST / TT NYHETSBYRÅN

Guide: Solheim Cup 2017 – tv-tider och spelschema

Publicerad

På fredag drar den prestigefyllda golftävlingen Solheim Cup i gång.

I år leds lag Europa av svenska golfikonen Annika Sörenstam, som bland annat tagit ut Anna Nordqvist och debutanten Madelene Sagström i sitt lag.

Den prestigefyllda lagmatchen mellan USA och Europa arrangeras på Des Moines Golf & Country Club 18-20 augusti.

Annika Sörenstam är kapten för det europeiska laget och har Maria (f.d. Hjorth) McBride som en av sina vice-kaptener.

I laget finns två andra svenskor – rookien Madelene Sagström och majorvinnaren Anna Nordqvist, som fick wild cards till matchen.

Så sänds Solheim Cup 2017

Fredag 18 augusti: 15.00-19.00 samt 20.00-00.00 i Eurosport 1.

Lördag 19 augusti: 14.00-18.00 i Eurosport 2 samt 20.00-00.00 i Eurosport 1.

Söndag 20 augusti: 18.00-00.00 i Eurosport 1.

Turneringen kommenteras av Karsten Landin och som expert finns Linda Wessberg – som spelade Solheim Cup på Halmstad GK 2007. 

Så spelas Solheim Cup 2017

Fredag-lördag spelas foursome och fyrboll-bästboll med åtta spelare från varje lag i fyra par.

I foursome spelar man vartannat slag på samma boll. I fyrboll-bästboll spelar man med var sin boll och det bästa resultatet räknas.

På söndag avslutas tävlingen med tolv singelmatcher.

Europas lag

Georgia Hall, England, Florentyna Parker, England, Melissa Reid, England, Carlota Ciganda, Spanien, Suzann Pettersen, Norge, Charley Hull, England, Karine Icher, Frankrike, Jodi Ewart Shadoff, England, Anna Nordqvist, Sverige, Caroline Masson, Tyskland, Emily Pedersen, Danmark, Madelene Sagström, Sverige.

USA:s lag

Lexi Thompson, Stacy Lewis, Gerina Piller, Cristie Kerr, Danielle Kang, Michelle Wie, Brittany Lang, Brittany Lincicome, Lizette Salas, Angel Yin, Austin Ernst, Paula Creamer.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag