Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Golfstjärnan beslutade sig för att dö – familjen i sorg

Jarrod Lyle Foto: PAUL MILLER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Jarrod Lyle tillsammans med sina två döttrar. Foto: INSTAGRAM

Golfstjärnan Jarrod Lyle beslutade sig för att avsluta sin cancerbehandling efter tjugo år. 

Nu sörjer hustrun Briony och flera av hans forna konkurrenter. 

Jarrod Lyle somnade in i går kväll, australisk tid, omgiven av sin familj. Hustrun Briony Lyle har bekräftat bortgången i ett pressutskick. 

”Det gör mig så ont att behöva berätta för er alla att Jarrod inte finns med oss längre”, skriver Briony Lyle i uttalandet enligt The Guardian. 

"Han ville att jag skulle skicka vidare ett budskap: 'Tack för allt stöd, det betydde allt. Jag fick inte lång tid på mig, men om jag hjälpt folk att upptäcka och hjälpa familjer som lamslås av cancer, då har jag förhoppningsvis inte slösat bort den där tiden'". 

Jarrod Lyle död

Lyle sörjs nu av en hel golfvärld – bland annat av forne världsettan Ernie Els. 

"Världen har förlorat en god man", skriver Els. 

Lyle diagnosticerades med cancer redan som 17-åring. Han lyckades trots sin sjukdom få en karriär som proffsgolfare, och 2007 lyckades han kvala in på PGA-touren. 

Men fem år senare, i mars 2012, kom beskedet att leukemin var tillbaka, i allvarligare form. Tidigare under sommaren meddelade Briony Lyle att hennes make fattat ett slutgiltigt beslut. Han tänkte övergå till den vård som patienter med en icke botbar sjukdom får. 

Beslutade sig för att dö

”Mitt hjärta brister samtidigt som jag skriver det här meddelandet. I morse tog Jarrod beslutet att avsluta behandlingen och övergå till palliativ vård. Han har gett allt han har, och hans stackars kropp orkar inte längre”, skrev Briony Lyle i ett uttalande då. 

Lyle kommer att hedras med en offentlig begravning i hemstaden Torquay. Han lämnar förutom hustrun efter sig två barn.

”Lusi, Jemma och jag sörjer nåt enormt och måste nu ta oss an våra liv utan den bäste maken och pappan vi någonsin kunnat hoppas på”, skriver Briony Lyle. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!