Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Föräldrarna håller Tiger ansvarig för dödsfallet

Foto: FRANCOIS MORI / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: TANNEN MAURY / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

En 24-årig bartender på Tiger Woods restaurang körde hem berusad efter jobbet.

Och dog i en bilolycka.

Nu stäms Woods av bartenderns familj – som anser att golfikonen ska hållas ansvarig för dödsfallet, skriver CNN. 

Den tragiska dödsolyckan inträffade i december förra året då bartendern Nicholas Immesberger, 24, kraschade med sin bil på väg hem från jobbet.

Hans liv gick inte att rädda.

Immesberger var enligt CNN berusad då han körde hem från restaurangen i Jupiter, Florida, där han jobbade.

Enligt sajten TMZ ska hans promillehalt ha varit tre gånger högre än vad som är tillåtet i delstaten. Restaurangen ägs av golfprofilen Tiger Woods och hans flickvän Erica Herman och nu dras de båda in i en rättslig process rörande dödsfallet.

Tiger Woods stäms efter dödsfallet

Enligt CNN har 24-åringens föräldrar nu stämt Woods och Herman och håller restaurangen ansvarig för sonens död. Enligt föräldrarna ska Tiger Woods och Erica German ha känt till att Immesberger hade alkoholproblem och de menar att det är arbetsgivarens ansvar att säkerställa att deras anställda inte stannar kvar på jobbet och dricker efter avslutat skift.

I Nicholas Immesbergers föräldrars stämningsansökan står framgår det att de kräver Tiger Woods på en, hittills okänd, summa pengar som ersättning för sjukvårds- och begravningskostnader samt andra relaterade utgifter.

Tiger Woods, som nyligen vann US Masters i en sensationell comeback, inleder på torsdag sin andra majortävling för året då PGA Championship startar.

Segern i Masters var den första majorn på elva år för den 43-årige amerikanen.

– Det är överväldigande. Så som allting har varit för mig… Förra året var jag bara glad att överhuvudtaget kunna spela. Jag har missat många år. Och att nu få vara mästare igen.. Det var 22 år mellan segrarna här? Det är en lång tid. Det är overkligt, sa Tiger Woods då.