Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Många glömmer att han först och främst är pappa”

Polis och räddningstjänst samordnar insatsen efter Tiger Woods singelolycka.
Foto: RICHARD SELLERS / STELLA PICTURES / PA
Foto: DARRON CUMMINGS / AP
Foto: GÖRAN SÖDERQVIST / TT NYHETSBYRÅN
Foto: PONTUS HÖÖK

MIAMI/STOCKHOLM. Tiger Woods stöttas efter sin bilolycka.

Golfstjärnan har opererats för flera frakturer i benen och flera svenska idrottsstjärnor och andra kända personer har uttalat sitt stöd.

– Jag tänker på honom, säger Annika Sörenstam. 

Jesper Parnevik tänker på Woods barn.

– Många glömmer att han först och främst är pappa, säger han.

Under tisdagskvällen, svensk tid, kom nyheten att Tiger Woods har förts till sjukhus efter en singelolycka.

Woods fick klippas ur sin bil och tvingades till operation. Golflegendaren ska ha krossat vristen och även brutit det andra benet. Enligt polisen hade han tur som överlevde.

Den svenske golfstjärnan Henrik Stenson fick se nyheten kort innan SportExpressen pratade med honom.

– Tankarna är givetvis med Tiger och hans familj i det här läget. Det ser ju ut att vara en ordentlig krasch och vad jag kunnat läsa så behövdes han klippas loss och opereras för benbrott. Golf är ju givetvis sekundärt nu och det känns svårt att säga något mer i det här läget än att vi håller all tummar för att det går ”så bra” som det kan gå i en sådan här situation.

Stensons tidigare caddie Fanny Sunesson, numera expert i Cmore, hade svårt att sova efter de skakande bilderna.

– Jag vaknade mitt i natten för att kolla hur det gick. Alla tänker på honom i golfvärden, och alla vill att han ska vara frisk. Man blir orolig, säger hon i Nyhetsmorgon i TV4.

Woods hade nyligen gjort comeback efter en ryggoperation han genomgick så sent som i december i fjol. Operationen var hans femte i ordningen.

– Förhoppningsvis kommer han vara så okej det bara går, så länge något allvarligt inte händer. Han har ju opererat ryggen fem gånger, knät fem gånger, och nu det här. Man vet inte om han kommer tillbaka, men man kan aldrig räkna bort Tiger, säger Sunesson.

Jesper Parnevik om Tiger Woods olycka

Även tidigare svenska golfstjärnor förfäras av det inträffade. Under natten berättade Jesper Parnevik om ett USA i chock. 

– Jag är på tävling i Tuscon och alla här är i chock. Det är fullt pådrag på alla tv-apparater här, säger Parnevik.

Han tänker också på Woods barn som han har tillsammans med svenska Elin Nordegren.

– Det är klart att man är orolig och chockad. Jag hoppas givetvis på det absolut bästa för Tigers skull, men jag tänker också på hans barn. När man är så stor som Tiger glömmer många att han först och främst är pappa.

Annika Sörenstam säger att hon ber för Tiger Woods. 

– Jag tänker på honom, jag håller mina tummar och hoppas att det ska gå bra för honom, säger Sörenstam.

Golfspelaren Richard S. Johnson är skärrad när SportExpressen pratar med honom.

– Helt galet. Jävligt tragiskt det som hänt. Usch. Vi som bor i Jupiter känner ju alla honom litegrann, man ser ju honom på golfbanan, säger Johnson.

– Man vet ju inte riktigt vad som hänt, han kan ju ha väjt för ett barn eller vad som helst, så det är svårt att säga för mycket innan man vet vad som hänt. Man får väl bara hoppas att allt går bra. Man vill att det ska gå bra för honom, han har ju barnen också.

Trump och Vonn stöttar Tiger Woods

När nyheten nådde den mångårige golfkommentatorn Göran Zachrisson önskar han Tiger Woods en snabb återhämtning: 

– Jag är förfärad, jag hoppas verkligen att det här inte är så illa som det låter. Tiger Woods är det största och bästa som har hänt golfen. Han har lyft sporten som ingen annan. Jag hoppas verkligen att han snart är tillbaka, säger Zachrisson.

När olyckan blev känd uttryckte också flera andra idrottsstjärnor sitt stöd till Tiger Woods. Bland annat den tidigare alpina skidåkaren Lindsey Vonn som var hans flickvän i tre år mellan 2018 och 2020.

”Jag ber för Tiger just nu”, skriver Lindsey Vonn på Twitter

Även den tidigare presidenten Donald Trump skickar en hälsning.

– Krya på dig snabbt, Tiger. Du är en sann mästare, säger Trump via sin talesman Jason Miller.


Kan bara jämföras med Michael Jordan

Martin Hardenberger: Kan bara jämföras med Michael Jordan

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.