Elin Nordegren. Foto: SDFL /SPLASH NEWS / ALL OVER PRESS SPLASH NEWSElin Nordegren. Foto: SDFL /SPLASH NEWS / ALL OVER PRESS SPLASH NEWS
Elin Nordegren. Foto: SDFL /SPLASH NEWS / ALL OVER PRESS SPLASH NEWS
Foto: SPLASH NEWS / SPLASH NEWSFoto: SPLASH NEWS / SPLASH NEWS
 Foto: SPLASH NEWS / SPLASH NEWS
Foto: ©CELEBRITYHOMEPHOTOS.COM / STELLA PICTURES ©CELEBRITYHOMEPHOTOS.COMFoto: ©CELEBRITYHOMEPHOTOS.COM / STELLA PICTURES ©CELEBRITYHOMEPHOTOS.COM
 Foto: ©CELEBRITYHOMEPHOTOS.COM / STELLA PICTURES ©CELEBRITYHOMEPHOTOS.COM
Foto: PICHICHI / SPLASH NEWS / ALL OVER PRESS SPLASH NEWSFoto: PICHICHI / SPLASH NEWS / ALL OVER PRESS SPLASH NEWS
 Foto: PICHICHI / SPLASH NEWS / ALL OVER PRESS SPLASH NEWS
Foto: SDFL / SPLASH NEWS / ALL OVER PRESS SPLASH NEWSFoto: SDFL / SPLASH NEWS / ALL OVER PRESS SPLASH NEWS
 Foto: SDFL / SPLASH NEWS / ALL OVER PRESS SPLASH NEWS
Foto: CELEBRITYHOMEPHOTOS.COM / STELLA PICTURESFoto: CELEBRITYHOMEPHOTOS.COM / STELLA PICTURES
 Foto: CELEBRITYHOMEPHOTOS.COM / STELLA PICTURES
Foto: SBMF/FAMEFLYNET PICTURES / STELLA PICTURES / FAMEFLYNET FAMEFLYNET USAFoto: SBMF/FAMEFLYNET PICTURES / STELLA PICTURES / FAMEFLYNET FAMEFLYNET USA
 Foto: SBMF/FAMEFLYNET PICTURES / STELLA PICTURES / FAMEFLYNET FAMEFLYNET USA

Elin säljer lyxhuset för en halv miljard

Publicerad

Elin Nordegren är på väg att göra en vinst värd hundratals miljoner kronor.

Golfikonen Tiger Woods svenska exfru räknar med att kunna sälja sitt lyxhus i Florida för en halv miljard, rapporterar Wall Street Journal. 

I november 2009 briserade äktenskapet mellan Elin Nordegren och Tiger Woods i ett stort kaos. Paret hade då varit tillsammans sedan 2001 och hade två barn tillsammans. Året därpå gick de skilda vägar. 

På sista tiden har både Woods och Nordegren vittnat om att de är på god fot med varandra. 

– Min relation till Tiger är inriktad på barnen, det går riktigt bra, och jag är så glad för det. Han är en fantastisk pappa, sa Nordegren till tidningen People 2014.

Elin tjänar miljoner

Efter uppbrottet med Woods investerade Nordegren ungefär 130 miljoner kronor i en fastighet i Florida-området North Palm Beach. Nu rapporterar Wall Street Journal att hon ska sälja sitt hus – och att prislappen blåsts upp till en halv miljard kronor. 

Huset i sin helhet mäter 2400 kvadratmeter. Det har elva sovrum, femton badrum, en vinkällare, hemmabiograf, två kök och ett gym. Till detta kommer också en egen swimmingpool och två gästhus i anslutning till huvudbyggnaden. Varje gästhus har också ett eget kök. 

Har två barn med Woods

Nordegren är van vid att göra lönsamma bostadsaffärer. Året efter skilsmässan köpte hon ett hus vid Juno Beach i Florida. Då betalade hon en miljon dollar för fastigheten. Samma hus sålde hon i fjol för 2,2 miljoner dollar, alltså ungefär 18 miljoner kronor. 

Nordegren bor bara trettio minuter bort från Woods nuvarande bostad, och exmakarna har gemensam vårdnad om dottern Sam, 10, och sonen Charlie, 9.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag