Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”De är sjuka – de behöver ju hjälp”

Foto: CHRIS CARLSON / AP TT NYHETSBYRÅN
Systern Hannah och mamman Jeanette Reed. Foto: Facebook

Patrick Reed slog stornamn som Rory McIlroy, Tiger Woods och Henrik Stenson.

Men utanför banan har golfvärldens senaste fixstjärna en familjeskandal att hantera. 

– Han är självisk och avskyvärd, säger lillasystern Hannah Reed enligt sajten Golf.com.  

Patrick Reed blev golfvärldens man för stunden med sin seger i US Masters. Triumfen kröntes med en lyckad parputt på 72:a och sista hålet. Det var Reeds första majortitel, i en karriär som i mångt och mycket upptagits av kontrovers. 

Reed blev klassad som osportslig under Ryder Cup 2016, när det uppfattades som att han hetsade publiken mot motståndaren Rory McIlroy. Tilltaget gav honom det allt annat än smickrande epitetet "golfvärldens mest hatade man". 

Reed vann US Masters – trots familjeskandal

Men Reeds skandaler inleddes tidigare än så. Som collegespelare blev han gripen av polis för att ha druckit alkohol som minderårig och för att ha använt sig av en fejkad legitimation. Han dömdes till 60 timmars samhällstjänst. 

 

LÄS OCKSÅ: ”Fuskade han? Ja, men har inte du lärt av dina misstag?” 

 

Och hans familjeliv har blivit en följetong i skandalpressen. När han gifte sig en kvinna vid namn Justine Karain 2012 protesterade hans föräldrar Bill och Jeanette och systern Hannah mot bröllopet. Som ett resultat blev de inte bjudna till bröllopet, och enligt sajten Golf.com har Reed skurit av all kontakt med sin familj. Han fick dem till och med utkastade av polis under US Open 2014. 

– Jag är bara här för att spela golf och vinna golfturneringar, svarade Reed när han fick frågor om sin familjs frånvaro efter Masters-segern. 

Men konflikten har fortsatt – i det offentliga. Justine Reed hävdar att makens föräldrar ägnat sig åt olovlig förföljelse av sin son.

– De är sjuka människor och behöver hjälp, har hon sagt tidigare.

 

LÄS OCKSÅ: ”Som att Rory hade hemmaplan” 

 

”Mina föräldrar lider”

Reeds lillasyster Hannah har svarat med att anklaga Karain-familjen för att ha hjärntvättat hennes bror. 

– Jag har hört alla vidriga anklagelser som hans fru, hans svärmor och alla i hans nya familj har framfört. Patrick är inte samma person som han alltid varit. Han är inte min bror längre, utan en självisk, avskyvärd främling, och det krossar mitt hjärta. Det är hemskt att se mina föräldrar lida över vad som påstås om dem, har Hannah Reed sagt. 

Samtidigt är hans mamma Jeanette märkbart stolt över hans framgångar. Efter gårdagens seger skickade hon en grattis-hälsning till Reed via de amerikanska medierna.

– Jag kan inte fatta att min son vann US Masters. Det är surrealistiskt, säger hon.