Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Danske 18-åringens succé: ”Är början på något stort”

Sergio Garcia vann tävlingen.Foto: RONALD SPEIJER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Danske Nicolai Höjgaard gjorde sitt bästa resultat i karriären när han i helgen slutade tvåa i European Tour-turneringen KLM Open.

18-åringen vann därmed 2 500 000 kronor.

18-årige Nicolai Höjgaard är en av dansk golfs största talanger.

I helgen fick han chansen att tävla i European Tour-turneringen KLM Open i Amsterdam, där han slutade på andra plats med 17 slag under par.

Han kunde därmed plocka hem en prissumma på cirka 2 500 000 svenska kronor.

Det hade dock kunnat räcka ännu längre än så. På det 18:e och sista hålet hade Höjgaard möjlighet att gå ikapp ledaren Sergio Garcia – men hamnade till slut ett slag bakom.

– Jag åkte ner hit och hade en av mina närmsta vänner som caddie, och han gjorde ett grymt jobb. Vi har haft en hyfsad vecka och lyckats leverera ett riktigt bra resultat. Och så avgjordes allt med en sista putt. Så jag är riktigt stolt över mig själv och att jag ger mig själv en chans att vinna. Jag är lite mållös just nu, säger Nicolai Höjgaard till danska TV2. 

”Början på något stort”

18-åringen berättar även att han från början inte ens skulle ha varit med i tävlingen.

– Det var inte meningen att jag skulle vara här den här veckan. Jag blev uppringd i måndags kväll och fick frågan om jag ville spela och sa självklart ja, säger han.

Det var sjunde gången gillt för Höjgaard, som sex gånger tidigare försökt kvalificera sig till en European Tour-turnering.

Helgens andraplats kan dock bli en vändpunkt för Nicolai Höjgaard.

– Den här veckan kan betyda att jag får spela European Tour nästa år. Det är början på någonting riktigt stort. Jag är jättenöjd med hur det gick. Nu ska jag fira det här med min bror, som är här den här veckan som min caddie.

https://www.instagram.com/p/BsC8X3glAe0/

Mer från sportredaktionen:

Något för alla sportälskare i senaste ”Sportklubben”.