Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bryter tystnaden efter skandalen

Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: REX/SHUTTERSTOCK / REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Foto: DARRON CUMMINGS / AP

Det har gått tre veckor.

Nu ger Tiger Woods en första kommentar efter rattfylleskandalen som skakade om hela idrottsvärlden.

Golfstjärnan greps i Jupiter, Florida, klockan två på morgonen den 29 maj för en misstänkt rattfylla. Han hittades sovande i förarsätet på sin bil.

Enligt polisen pratade Woods "extremt långsamt och sluddrade" och kunde inte uppge vart van var på väg. 

Woods fördes till en närliggande polisstation där en övervakningsfilm visar hur han har svårt att sitta på en stol och kämpar för att blåsa i ett utandningstest.

Tiger Woods rattfylla tas upp i rätten den femte juli. Om han döms riskerar den tidigare världsettan fängelse i upp till sex månader och böter på 10 000 kronor. 

Tiger Woods reagerade på utskriven medicin

Enligt en polisrapport har Woods sagt att han inte druckit alkohol utan reagerat på utskriven medicin, rapporterar The Golf Channel, som läst rapporten.


LÄS MER: Älskarinnans stöd: "Jubla inte åt hans misär"


"Jag får professionell hjälp med att hantera mina mediciner för tillfället, och hur jag ska hantera mina ryggsmärtor och sömnproblem", skriver Woods på Twitter, den första kommentaren sedan gripandet.

Han tackar också för stödet från fans och andra golfspelare. 

"Ett grymt stöd och förståelse", skriver han.

https://twitter.com/TigerWoods/status/876945223506636801

Tidigare i juni skrev Woods in sig på en rehabiliteringsklinik för att komma till rätta med sin konsumtion av receptbelagda mediciner. 

Woods ska genomgå ett missbruksprogram på 28 dagar i Jupiter, Florida.

Enligt Radar Online har Woods valt att skriva in sig på kliniken av rädsla för att Elin Nordegren ska kräva ensam vårdnad om parets två gemensamma barn. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.