Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: REX/SHUTTERSTOCK / REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURESFoto: REX/SHUTTERSTOCK / REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
 Foto: REX/SHUTTERSTOCK / REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Foto: DARRON CUMMINGS / APFoto: DARRON CUMMINGS / AP
 Foto: DARRON CUMMINGS / AP

Bryter tystnaden efter skandalen

Publicerad
Uppdaterad

Det har gått tre veckor.

Nu ger Tiger Woods en första kommentar efter rattfylleskandalen som skakade om hela idrottsvärlden.

Golfstjärnan greps i Jupiter, Florida, klockan två på morgonen den 29 maj för en misstänkt rattfylla. Han hittades sovande i förarsätet på sin bil.

Enligt polisen pratade Woods "extremt långsamt och sluddrade" och kunde inte uppge vart van var på väg. 

Woods fördes till en närliggande polisstation där en övervakningsfilm visar hur han har svårt att sitta på en stol och kämpar för att blåsa i ett utandningstest.

Tiger Woods rattfylla tas upp i rätten den femte juli. Om han döms riskerar den tidigare världsettan fängelse i upp till sex månader och böter på 10 000 kronor. 

Tiger Woods reagerade på utskriven medicin

Enligt en polisrapport har Woods sagt att han inte druckit alkohol utan reagerat på utskriven medicin, rapporterar The Golf Channel, som läst rapporten.

 

LÄS MER: Älskarinnans stöd: "Jubla inte åt hans misär"

 

"Jag får professionell hjälp med att hantera mina mediciner för tillfället, och hur jag ska hantera mina ryggsmärtor och sömnproblem", skriver Woods på Twitter, den första kommentaren sedan gripandet.

Han tackar också för stödet från fans och andra golfspelare. 

"Ett grymt stöd och förståelse", skriver han.

https://twitter.com/TigerWoods/status/876945223506636801

Tidigare i juni skrev Woods in sig på en rehabiliteringsklinik för att komma till rätta med sin konsumtion av receptbelagda mediciner. 

Woods ska genomgå ett missbruksprogram på 28 dagar i Jupiter, Florida.

Enligt Radar Online har Woods valt att skriva in sig på kliniken av rädsla för att Elin Nordegren ska kräva ensam vårdnad om parets två gemensamma barn. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag