Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Blev illamående - högg till i hjärtat”

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK / MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

ORLANDO. Annika Sörenstam skulle titta till telefonen för att se hur det var med barnen när hon nåddes av beskedet om Tiger Woods olycka. 

– Jag blev illamående, det högg till i hjärtat, säger hon inför golfturneringen på hemmaplan i Orlando. 

För två veckor sedan kom skrällbeskedet: Annika Sörenstam, världens genom tiderna mest framgångsrika golfare på damsidan, ska spela på LPGA-touren igen. 

Hon kommer spela Gainbridge-turneringen i Orlando, på bekvämt promenadavstånd från sitt hus i Lake Nona-området. 

Hennes återkomst har överskuggats av den uppmärksamhet som följt efter att hon tog emot en medalj av Donald Trump i Vita huset, bara ett dygn efter de kaosartade scenerna i Washington den 6 januari när kongressen stormades. 

Det dröjde nära två veckor innan Sörenstam kommenterade medaljutdelningen.

– Jag är inte den som ångrar mig. Utdelningen skulle ha varit i mars 2020 och det handlar om vilka personer som har fått medaljen i historien. Jag vill inte lägga någon energi på att titta tillbaka, sa hon i mitten av januari. 

Undvikande svaret om medaljen

Under onsdagskvällen svensk tid höll den svenska legendaren en presskonferens inför turneringen, där hon valde att ”titta framåt” igen.

Hur har den här uppmärksamheten, och kritiken som funnits på sina håll, sedan du fick medaljen av Trump påverkat dig inför det här?

– Jag är här för att fokusera på den här tävlingen, det handlar om att träffa fairways och träffa greener. Som du vet är jag rätt bra på att jobba vidare, och just nu koncentrerar jag mig på detta. Jag tittar inte tillbaka på vad som hände då. Vi alla vet att det finns en ny president i USA och vi tänker på framtiden, det är det som är viktigast. 

Och även om det nu handlar om fairways och greener har Annika Sörenstam fått ändra sina förväntningar på spelet, säger hon.

– Banan är lite längre än vad jag är vad vid, så vi får se. Kan jag hålla mig runt par så är det rätt bra för mig. Den största skillnaden nu är nog att jag inte är lika jämn som jag var. När jag var på topp tränade jag varje dag och hade svingen. Nu håller jag för 14 hål... Jag vet inte hur det blir de sista fyra, så det blir nog fler överraskningar på banan, haha. Men det är okej. 

Så fick Sörenstam reda på Tigernyheten

Sörenstam berättade också om hur hon fick reda på – och skakades om av – nyheten om Tiger Woods bilkrasch. 

Hon skulle precis gå ut på banan och börja spela, och tittade till telefonen för att kolla läget med barnen, när hon såg nyheterna om Tiger Woods. 

– Jag blev illamående, det högg till i hjärtat. Jag var i chock, det var hemskt. Man visste inte så mycket då heller. Det var fruktansvärt. 

– Jag är bara glad att han är vid liv, och att han verkar klara sig okej. Jag önskar honom och hans familj det bästa. Det är en tuff kille, men det har varit en del jobbiga saker för honom.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.