Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Avslöjar detaljerna om mötet i Ovala rummet

Förra golfstjärnan Annika Sörenstam.
Foto: PAUL CHILDS / ACTION IMAGES VIA REUTERS BILDBYRÅN
Donald Trump i klassiska Ovala rummet i Vita huset.
Foto: POLARIS / POLARIS POLARIS IMAGES

Annika Sörenstam är en världens bästa golfspelare genom tiderna och skördade stora framgångar under sin karriär. 

Den tidigare golfstjärnan har även haft en mångårig relation med Donald Trump – och berättar i Framgångspodden om när hon fick besöka USA:s president i Ovala rummet. 

– Helt plötsligt öppnades dörren. Jag var nervös måste jag säga, säger Sörenstam. 

Under början av 2000-talet dominerade Annika Sörenstam damgolfen och belönades med både Jerringpriset och Svenska Dagbladets bragdguld. Hon vann totalt tio majorturneringar innan hon avslutade karriären 2008 som ett av Sveriges största idrottsnamn genom alla tider. 

I en intervju med Framgångspodden berättar hon om resan till toppen, när hon var den första kvinna som började med fysträning på LPGA-touren – samt den mångåriga vänskapsrelationen till USA:s president och golfentusiasten Donald Trump. 

– Han har ju varit involverad i golfen i många år. Att han sedan blev president. Det är ju en helt annan sak om man säger så. Han var ju en framgångsrik affärsman med hotell och golfbanor och allt vad han ägde, så jag spelade en hel del med honom. Det var ju en intressant figur på det sättet. Och sedan när han skulle bli president. Det var ju så konstigt. Oftast känner man ju inte de här personerna, men helt plötsligt har man spelat golf med honom ett dussin gånger. 

”Kommer du ihåg när du slog den järnnian?”

Sörenstam har även gått en golfrunda med Donald Trump när han har varit president. 

– De är ju en upplevelse bara det att spela med världens mäktigaste man. Diskussionerna man har med honom blir ganska intressanta. När vi träffas kan han säga: ”Kommer du ihåg när du slog den där järnnian?”. Du har väl andra saker att tänka på än ett slag jag slog för 17 år sedan, höll jag på att säga. Det var rätt intressant. 

Under hösten 2019 besökte Sörenstam Trump i Vita huset och fick då besöka det allra heligaste – det Ovala rummet. 

– Helt plötsligt öppnade sig dörren. Jag var nervös måste jag säga. När jag spelade med honom sist var han en affärsman. Då säger man ”Hej Donald”. Vad ska man säga nu, tänkte jag. Man vill ju ändå visa respekt på det sättet. Det har man ju lärt sig när man hälsar på kungen i Sverige. Då är man lite pirrig. Men han kom och pratade mycket om golfen. Han kom ihåg när vi spelade och sen fick vi sitta i ”The Oval Office” (Ovala rummet). Då satt han bakom sitt kända... Det där bordet han alltid sitter bakom och skriver under kontrakt. Vi satt där, bara vi tre (Annika, hennes make Mike McGee och Trump) och snackade. Och sen var det två bodyguards som stod där. Det var Secret Service förmodar jag. De stod med sina slipsar och såg väldigt läskiga ut på det sättet, säger Sörenstam i Framgångspodden. 

Träffade även vicepresidenten

– Men han berättade både det ena och det andra. Det var väldigt intressant att få 20 minuter bara med presidenten. Det är ju väldigt speciellt. Sen när vi skulle gå så kom Mike Pence, vicepresidenten. Det är ju så att alla är golftokiga. Det var en upplevelse jag troligtvis inte kommer att få uppleva igen. Men som man är tacksam för. Det är ju ändå det världen handlar om, att kunna lära sig lite om historia. 

Sörenstam må ha konkurrens om att vara Sveriges största idrottsnamn – men kan känna sig ganska ensam med att ha en vänskapsrelation med världens mäktigaste man. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.