Miljonregn över Anna Nordqvist efter titeln

Anna Nordqvist med pokalen.
Foto: LAURENT CIPRIANI / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: LAURENT CIPRIANI / AP TT NYHETSBYRÅN
Anna Nordqvist i aktion.
Foto: LAURENT CIPRIANI / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: LAURENT CIPRIANI / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: Viasat
Foto: Viasat
Foto: Viasat
1 / 8

Svenska Anna Nordqvist vann sin andra major i Evian Championship. 

Svenskan trotsade vädret och vann ett rafflande särspel när ett skyfall öste ner över golfbanan.

– Det är en helt obeskrivlig känsla, säger hon med glädjetårar i ögonen.

Anna Nordqvist hade en fantastisk sista runda i Evian Championship. Svenskan tog sig till ledning inför sista rundan och slutade på nio under par tillsammans med amerikanskan Brittany Altomare. Inför särspelet började regnet vräka ner. 

För Anna Nordqvist var det andra särspelet i karriären. Förra året fick Nordqvist plikta två slag då två sandkorn rubbats när hon grundade klubban i bunkern.

Regnet öste ner

Söndagens särspel höll på att avbrytas på grund av ett skyfall. Inför Annas tredje slag hade stora vattenpölar bildats på greenen. 

– Under särspelet så regnade det ju sidled och blåste. Det var de värsta förhållandena jag har spelat i. Det var vatten överallt, säger Anna Nordqvist.

Anna Nordqvist trotsade vädret och var iskall när hon avgjorde. Från en position mellan två bunkrar chippade hon in bollen till två decimeter från hålet, samtidigt som Brittany Altomare hade en betydligt längre putt framför sig. 

"Kunde inte vara mer stolt"

Den påföljande putten satt – och Nordqvist vann. Det var hennes andra majortitel – och Sveriges femtonde.

I och med segern åker Anna Nordqvist hem med en prischeck på 4,3 miljoner svenska kronor. 

 – Att spela bra i dag och bara ha chansen att vinna var jag väldigt nöjd över. Jag hade ju inte spelat så mycket tävlingar, så bara att skjuta en bra runda var bra, säger Anna.

Hon är nu den näst mest framgångsrika svenska kvinnan efter Annika Sörenstam, räknat till antal majors. Annika Sörenstam som passade på att gratta Anna Nordqvist på twitter.

https://www.instagram.com/p/BZJgY91gP0g/

LÄS OCKSÅ: "EN BRAGD VI ALDRIG KOMMER GLÖMMA" 

"85 procent återställd"

Uppladdningen inför Evian Championship var dock inte optimal. Efter en period av tävlande med körtelfeber var hon tvungen att ställa in tävlingar för att kunna återhämta sig.

– Det är helt obeskrivligt, framför allt när jag haft de problem jag haft med sjukdom de sista månaderna. Jag slet mig igenom det. Jag har aldrig varit så sjuk, säger Anna Nordqvist.

Anna fick avsluta säsongen med sin andra major. En bragd hon nu ska fira på andra sidan atlanten.

– Vi ska hoppa på planet till USA och sedan ska vi, jag och min caddie och några till, gå ut och äta middag. Men först ska vi bara värma upp oss.

Se fler höjdpunkter på Viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på Viaplay.se.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.