Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Anna Nordqvist bemöter kritiken mot samarbetet med Saudi Aramco

Anna Nordqvist
Foto: SPORTS PRESS PHOTO / ALEX TODD/SPP/SIPA USA SIPA USA
Anna Nordqvist
Foto: SCOTT HEPPELL / AP TT NYHETSBYRÅN

Efter att ha fått utstå kritik och inte velat svara på frågor har golfstjärnan Anna Nordqvist uttalat sig om sitt samarbete med oljebolaget Saudi Aramco.

”Jag förstår att det finns många åsikter och synpunkter att jag har valt stötta damernas Europatour och Aramcos satsning på damer och damgolf”, skriver hon på Instagram.

I onsdags publicerade TT en artikel som uppmärksammade att Anna Nordqvist, en av Sveriges största golfstjärnor och trefaldig majorvinnare, sedan i juli är ambassadör för oljebolaget Saudi Aramcos lagtävlingar på damernas Europatour.

Slutade delad sexa

Företaget är ägt av staten i Saudiarabien, ett land som av flera kritiseras för brott mot mänskliga rättigheter, och den här veckan arrangerar en individuell Europatourtävling i landet.

Anna Nordqvist, som hittills inte har velat svara på frågor kring sin koppling till Saudiarabien, har fått kritik från flera håll de senaste dagarna. Nu uttalar hon sig i ett inlägg på Instagram efter att ha slutat på delad sjätte plats i tävlingen som vanns av Georgia Hall, England.

Vill skapa möjligheter

Jag brinner för att stötta damgolfen världen över, skapa fler möjligheter för tjejer och ge tjejer en chans att spela golf, oavsett bakgrund. Att vara en förebild är viktigt för mig och likaså är att spela på platser där möjligheterna tidigare har varit begränsade för att göra skillnad och få fler personer att våga drömma precis som jag”, skriver 34-åringen och fortsätter:

”Jag förstår att det synsättet gör att jag får kritik ibland. Jag är medveten om vad som händer i världen, jag har tagit del av rapporter från både Amnesty och Utrikesdepartementet, och jag förstår att det finns många åsikter och synpunkter att jag har valt stötta damernas Europatour och Aramcos satsning på damer och damgolf, när två av deras sex tävlingar spelas i Saudiarabien.”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.