Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Älskarinnan träder fram: ”Inget kvar att förlora”

Foto: FAME PICTURES / STELLA PICTURES
Foto: IBL/DPA

NEW YORK. Det var det mest sensationella sammanbrottet av en superstjärna och hans image idrottsvärlden skådat: 

Tiger Woods otrohet avslöjades av frun Elin Nordegren. Därifrån gick det bara utför. 

Nu träder Tigers älskarinna Rachel Uchitel – som Woods träffade medan han var gift med Elin Nordegren – fram i den nya tv-dokumentären om superstjärnan.

– Jag har inget kvar att förlora. Stigmat har inte försvunnit från mitt namn alls, säger hon i dokumentären.

Ingen vann mer än Tiger.

Ingen spelade in mer pengar.

Ingen hade klarare stjärnglans eller större sponsorkontrakt än Tiger Woods.

Golfens största fixstjärna hade det bländvita leendet, den perfekta svingen och en till synes perfekt familj ihop med svenska Elin Nordegren. 

Men på Thanksgiving 2009 rasade hans liv ihop.

Då hade Tiger och Elin redan bråkat efter att National Enquirer publicerat uppgifter om affären någon dag tidigare. New York Post skriver att Woods lät Nordegren prata med Rachel Uchitel på telefon. Både Uchitel och Woods förnekade att det låg något i skriverierna. 

Men när Woods – som hade svårt att sova – hade slocknat efter att ha tagit sömnmedel gick Nordegren igenom hans sms. 

”Du är den enda jag har älskat”, stod det i ett av dem. 

Det var från Woods – till Uchitel. 

Nordegren sms:ade Uchitel från hans telefon, för att avslöja dem. Det funkade.

Tiger Woods vaknade och kort därefter inträffade den ökända incidenten när Nordegren jagar honom med golfklubba och han, dimmig av sömnmedel, kvaddar sin Cadillac utanför jättehuset i Florida.

Den kraschen blev startskottet på den solkiga historia som dominerade nyheterna i slutet av 2009.  Woodsskandalen var förstasidesstory i New York Post 20 dagar i rad, och slog därmed 11 september-attacken i antalet förstasidor i rad.

Det radades upp porrstjärnor och strippor och servitriser som alla sa att de haft sex med Woods. Några månader senare var skilsmässan ett faktum.

Sponsor efter sponsor försvann. Tiden som världens bästa golfare verkade vara förbi; han sjönk som en sten på rankingen. 

För Rachel Uchitel var skandalen bara början på ett liv i rampljuset. Alltid som ”Tiger Woods älskarinna”. Det är en bild hon nu vill försöka förändra. 

– Jag var varit tyst i över ett decennium nu, och jag har känt att att det är väldigt viktigt för mig att berätta min sida en enda gång, för jag har tillbringat alla dessa år med att låta folk tro vad det vill, och säga vad de vill. Jag behövde bli av med det oket och få möjligheten att berätta min historia. 

I filmen säger Uchitel att hon och Woods träffades första gången på en exklusiv klubb i New York, och att han började sms:a henne redan samma kväll, skriver Daily Mail.

Hon visste att han var gift men på hans uppmaning åkte hon ner till Orlando, säger hon. 

– Det var första natten jag hade sex med honom och jag minns att jag tänkte ”hur ska jag nånsin kunna vara med en vanlig dödlig igen?” för så många hade satt honom på en piedestal, och här var han i min säng, och han var min Tiger.

Enligt Uchitel kallade Woods deras möten ”plugging in” – ungefär ”stoppa i kontakten”. Hon säger att det var då han kunde ladda om och hämta energi. 

Hon vill nu göra sig kvitt den stämpel hon levt med sedan Tigertiden. 

– Jag gillar inte att brännmärkas som ”älskarinna”. Det är inte vem jag är. Jag är en 45-årig kvinna. Jag gjorde ett misstag för tio år sen. Jag kastade inte ner nån för trapporna. Jag dödade ingen. Jag gjorde ett misstag. Alla gör misstag, säger hon enligt People.  

Hon har sedan skandalen la sig drivit en butik för barnkläder i New York, och haft olika tv-uppdrag.  

”Såg det som en psykologisk utredning”

Dokumentären är uppdelad i två delar, där den första ska handla mest om hur Woods väg uppåt. Där medverkar också Dina Parr, en tidig flickvän, och Tiger Woods pappa Earl Woods. Earl Woods hade en stor betydelse för Tiger Woods karriär, på gott och ont, och har en framträdande roll i filmen. Bland annat berättas att Tiger som liten ska ha sett Earl Woods ha sex med blondiner i husbilen medan Tiger tränade golf i närheten. 

– Vi såg på det här som en psykologisk utredning av Tiger och försökte ta oss in i hans huvud. Vi var väldigt tydliga med personerna vi intervjuade att vi ville göra ett väldigt balanserat och nyanserat porträtt, inte bara ta de snaskiga delarna, säger Matthew Heineman, en av filmmakarna, till The Athletic. 

Filmen är baserad på Jeff Benedicts och Armen Keteyians bok ”Tiger Woods” som kom 2018, och Golf Digest skriver att filmen håller sig nära bokens upplägg, men filmmakaren Heineman tror att tittarna kommer upptäcka nya sidor. 

– Jag vill att tittarna förhoppningsvis går därifrån och funderar över ”vem är Tiger?” och inte vara målar upp honom med breda penseldrag. Det var vårt mål i hög utsträckning. Tiger Woods-storyn innehåller så många människor som säger ”Det här är Tiger Woods och så här ska man tolka honom”. Jag tror de som tittar kommer ta med sig något annat, säger Heineman.

Elin Nordegren nobbar i dokumentären

Två som inte medverkar är Tiger Woods själv – och Elin Nordegren. 

Nordegren, 41, fick 100 miljoner dollar i skilsmässan och hade länge ett enormt hus i North Palm Beach, men hon sålde det för drygt 28 miljoner dollar – motsvarande nära 240 miljoner kronor – och köpte ett mindre hus för ”bara” 9,9 miljoner dollar, drygt 80 miljoner kronor. 

Hon bor nu med förre NFL-stjärnan Jordan Cameron. Paret fick en son 2019, och Nordegren har valt att hålla en väldigt låg profil i medier och i stället utbilda sig till kurator och driver egen mottagning. 

Elins och Tigers relation efter skilsmässan

Woods, nu 45, och Nordegren har trots det svåra uppbrottet lyckats hitta tillbaka till en bra relation.

– Det förhållande jag har med henne nu är fantastiskt. Hon är en av mina bästa vänner. Vi kan ringa varandra när som helst och vi pratar hela tiden. Vi vet båda att det viktigaste i våra liv är barnen. Jag önskar att jag hade vetat det då, har Woods sagt till Time.

Elin Nordegren har också synts på bild tillsammans med Tiger Woods nuvarande kärlek Erica Herman, som före jul när de och Elin och Tigers dotter Sam tittade på när Tiger och sonen Charlie spelade golf tillsammans i PNC Championship.

Rachel Uchitel då? Ja, trots det där hon sagt om att hon hade gjort ”ett misstag” och stämplas som älskarinna, så har hon enligt Daily Mail nu ett förhållande med Ed Batts, en 47-årig gift jurist. 

Tidningen uppger att de träffades online i november, och att Batts nu lämnat sin fru Robyn, 59, och låst tillgången till familjens bankkonton. 

Batts, som bott med Robyn och hennes tre barn i San Diego, skaffade en bostad i närheten av Uchitels i West Palm Beach, som alltså inte är så långt från Nordegrens hus. Ed Batts lämnade familjen strax före jul.

– Det är ett sånt enormt svek. Barnen är förtvivlade. De ville att han skulle vara med dem på jul, men han var inte där, säger Robyn till Daily Mail. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.