Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Alexander Norén: ”Det är otroligt konstigt”

Alexander Norén.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Henrik Stenson.
Foto: PETER FOLEY/UPI/SHUTTERSTOCK / PETER FOLEY/UPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Välkomnas Henrik Stenson åter in i Ryder Cups och Svenska golfförbundets värme? 

Det är en fråga många ställer sig efter måndagens chockbesked.

– Hela situationen är konstig, säger Alexander Norén. 

Henrik Stenson skapade uppståndelse när han valde att skriva på för den kontroversiella Saudi-touren LIV. 

Svensken förlorade sina uppdrag som kapten i det europeiska Ryder Cup-laget. Dessutom valde Svenska golfförbundet att avbryta sina samarbeten med honom. 

– Vi tycker att Henrik inte längre kan agera förebild för svenska golfjuniorer, sa förbundets generalsekreterare Gunnar Håkansson då. 

Nu – nästan ett år senare – har golfkartan ritats om och förutsättningarna är annorlunda. På måndagen kom nyheten att LIV-touren slås samman med amerikanska PGA-touren och Europatouren. 

Norén: ”Är vi i samma båt igen? 

Alexander Norén har svårt att se hur den här infekterande kampen mellan tourerna helt plötsligt ska läka nu. 

– Vad känner spelarna som avstod stora summor pengar för LIV-touren, det ska bli kul att höra vad de säger. Vad tänker de just nu? säger Alexander Norén. 

Dessutom är frågan vad som händer med de spelarna som valde att skriva på för LIV – och därmed gick miste om tävlingar och, likt Henrik Stenson, förlorade sitt uppdrag i Ryder Cup? 

– Jag förstår inte, helt plötsligt så måste det vara väl okej antar jag. Det är ju det som är så otroligt konstigt. Jag fattar inte hur det ska gå till – är vi i samma båt igen och nu kör vi? Det är konstigt för både Stenson och Luke (Donald), säger Norén.  

Vad tänker du kring förbundets val att bryta med Stenson och vad bör förbundet göra nu?

– Det är ju som alla andra frågor nu, och det som folk tycker är mest chockerande med det här. Hur ska vi lösa allt? Jag har ingen aning. 

Förbundet öppnar för Stenson-återkomst 

Förbundet har sedan tidigare öppnat för att ta in Stenson i värmen igen. 

– Det är för tidigt att säga om vi kommer återuppta våra samarbeten med Henrik. Men, utan att ha läst exakt vad som står i överenskommelsen, så ser vi nu inga skäl till att vi inte ska samarbeta. Sedan måste det finnas ett intresse både från hans och vår sida att ta upp det igen, och där vet jag inte någon av parternas inställning just nu, sa Gunnar Håkansson till Expressen efter måndagens besked. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.