Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Golf: Michelle Wie, 14, bara en meter från super-skräll

HONOLULU.Michelle Wie var bara ett slag från att klara det som inte ens Annika Sörenstam gjorde - att klara cutten i en tävling på herrarnas USA-tour.
Blott 14 år gammal var hon nära att svara för den största sensationen i PGA-historien.
Michelle Wie, 14 år.
Annika Sörenstam var en etablerad världsstjärna när hon under uppmärksammade former utmanade herreliten på USA-touren förra året. Michelle Wie är en 14-årig skolflicka och amatör. Ändå var hon ytterst nära att skriva golfhistoria på sin hemmabana på Hawaii. - Väldigt imponerande, sade Annika Sörenstam i samband med sitt besök i Stockholm på lördagen. - Jag tror inte vi får se så många tjejer på herrtouren i framtiden. Det är väl hon. Vi har ju en stark tour, det finns ingen anledning att spela på herrtouren. Fyra birdies Wie, som har koreanskt ursprung, följde upp sin öppningsrunda på 72 slag med imponerande 68 slag på andra ronden, två under par. Hon hade fyra birdies och två bogeys. Med det lade hon sig på par 140 efter två ronder - ett futtigt slag från vidare spel. - Jag hör hemma både på PGA-touren och LPGA-touren, sade Wie efter sin starka rond. Hon hade behövt en eagle på sista hålet för att klara cutten. Och hennes tredjeslag, en kort chip, lade sig dryga metern från hålet. - Jag trodde att jag bara behövde göra birdie på 18:e hålet för att klara cutten, sade hon. Parnevik spelar bra Jesper Parnevik fortsatte att spela bra och delar efter en 68-rond femteplatsen med sju andra på 133 slag. Australiern Steve Allan gick upp i ensam ledning med 129 slag efter en mäktig 62-rond som avslutades med en eagle. Richard S Johnson gick runt på tre under par och är på delad 18:e plats med 135 slag. Liksom Michelle Wie missade Daniel Chopra i sin PGA-debut spel de två sista dagarna med ett slag. Efter sin fina start, 67 slag, behövde han 73 slag på andra ronden och lade sig med Wie och de femton andra som delade 65:e plats och precis missade cutten.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!