Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Glenn Magnusson: "Det är helt ofattbart"

Femke van de Driessche.
Foto: Photopress.Be/Tim Van Wichelen / Epa / Tt
Glenn Magnusson.
Foto: Alex Ljungdahl

Femke van den Driessche riskerar livstids avstängning efter att det upptäckts att hon haft en motor på sin cykel under U23-VM.

Själv menar talangen att det hela är ett misstag - men nu rasar svenske legendaren Glenn Magnusson mot fusket.

– Doping är jädrigt illa, men det här är många steg värre. Att sätta på en elmotor på sin cykel! Det är helt ofattbart, säger Magnusson.

Förhandsfavoriten Femke van den Driessche slutade elva i U23-VM i cyclocross, Efteråt upptäcktes dock sladdar under sadeln på hennes cykel, och det misstänktes att hon installerat en motor.

På söndagen bekräftades fusket - men enligt van den Driessche måste hennes tävlingscykel ha blandats ihop med en väns cykel.

– Cykeln är hans. Han köpte den från mig förra året. Det är en exakt likadan cykel som den jag har. Mekanikerna måste ha trott att det var min cykel och tog den i stället, säger hon.

Magnusson: "Det är helt ofattbart"

Hon menar också att hon är chockad över vad som har hänt.

– Han brukar träna med mig eller mina bröder ibland, men jag anade aldrig att det skulle vara en motor i cykeln. Det hela är ett misstag och jag är väldigt chockad. Jag mår dåligt, säger van den Driessche.

Talangen riskerar att bli avstängd på livstid, och svenske legendaren Glenn Magnusson riktar nu hård kritik mot henne.

– Doping är jädrigt illa, men det här är många steg värre. Att sätta på en elmotor på sin cykel! Det är helt ofattbart, säger han.

Magnusson: "Jag är chockad"

Magnusson menar att ämnet har diskuterats tidigare, men säger också att han aldrig hade kunnat tro att någon skulle sätta en motor på sin cykel.

– Det här är någonting man bara skämtat om tidigare. Ämnet var uppe för tre år sen, när det skojades om att Fabian Cancellara hade en elmotor på sin cykel. ”Det är det finaste berömmet man kan få”, svarade han och skrattade. Efter det där införde man att cyklarna skulle röntgas inför start. Inte för att man misstänkte Cancellara, utan mest för att ämnet hade diskuterats, säger svensken.

– Att nu någon verkligen har gjort det här… Jag är chockad. Det är helt otroligt.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.