Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Gjorde sitt livs säsong - kan sluta som 24-åring

Personbästa i poängkolumnen.

Och nästan halva SSL efter sig.

Men nu avslöjar Jönköpings poängkung Hannes Blomkvist att han kan komma att lägga ner innebandyn.

– Att inte spela alls är ett alternativ, säger 24-åringen.

Jönköping har kickat i gång säsongen 2020/21.

Hannes Blomkvist finns med. Tränar på som vanligt.

Men det är en stor skillnad i år: Han har inget kontrakt.

24-åringen, som svarade för sitt livs säsong med 39 poäng på 30 matcher, har inte bestämt sig hur han ska göra med innebandyn.

– Jag är klart med skolan nu efter tre år och tar examen i sommar så jag ska ha ett jobb. Det är det viktigaste just nu. Men det är tuffa tider så det är väldigt otajmat tyvärr, säger Hannes Blomkvist.

Jagades av sex klubbar - bara två kvar

Den fina säsongen har fått fem, sex andra SSL-klubbar att höra av sig under årets silly season.

– Jag trivs bra i Jönköping. Det finns väl en anledning till att jag varit här i tio år. Men det är klart jag funderar på om det skulle vara kul att spela någon annanstans. 

I detta läge står det dock bara mellan två klubbar.

Jönköping eller Växjö, enligt uppgifter till SportExpressen.

– Det är en bra tanke, säger Hannes Blomkvist om uppgifterna.

– Jag har varit nära dem tidigare och det lockar väl lite grann. Ett tredje alternativ är att inte spela alls.

Anledningen till det stavas just den civila karriären inom marknadsföring, reklam och kommunikation. 

– Jobbet går före innebandyn. Det är självklart, eftersom man inte kan leva på innebandyn. Så jag har alltid satsat lika mycket på det som innebandyn. Jag har sett innebandyn som en kul hobby vid sidan av, säger Hannes Blomkvist.

Men ett avsked skulle överraska.

Med tanke på att Hannes Blomkvist bara är 24 år gammal - och att han var bättre än någonsin i vinter. Efter elva poäng i fjol blev det hela 39 den gångna säsongen, vilket gjorde honom poängbäst i Jönköping.

– Egentligen står jag väl på toppen av min karriär nu och har kanske mina två bästa säsonger framför mig för man brukar väl peaka när man är 25, 26, 27. 

Varit runt i Sverige på arbetsintervjuer

Hannes Blomkvist tränar och har tränat med Jönköping sedan coronapandemin fick SSL-säsongen avslutad i förtid.

– Vi har inte haft någon paus alls sedan säsongen tog slut så motivationen tryter lite också.

Hannes Blomkvist erkänner att han varit på flera arbetsintervjuer runtom på olika ställen i Sverige.

– Jag har varit på en del i Jönköping också och får jag något jobb i Jönköping som känns bra så blir det JIK. Jag kommer inte spela för någon annan klubb i Jönköping.

När bestämmer du dig kring nästa säsong?

– Det är svårt att svara på. Det kan gå snabbt eller inte snabbt. JIK har varit schyssta och gett mig tid att fundera över framtiden. Vi försöker lösa det tillsammans och har möten varje vecka. Men just nu är väldigt mycket oklart.

Jönköping har tappat tre viktiga pjäser till nästa säsong i duon Anton Hedin och Simon Karlsson som gått till Mullsjö. Lagkaptenen och den näst bäste poängplockaren Rickard Hessmer har slutat. Som nyförvärv har de bland annat kunna räkna in Filip Björk från Sirius och återvändande Andreas Nordh efter en succésäsong i Schweiz.

– Det är tunga tapp, men vi har fått in lite också så det blir ett stabilt JIK. Man har ju väntat på att kunna ta nästa steg mot ett slutspel, men vi har inte gjort det. Det finns mycket talang och duktiga spelare kvar, men klubben har ett stort jobb att göra, säger Hannes Blomkvist.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.