Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Gio...vann!

KÖPENHAMN. Svensk proffsboxning är nere för räkning.
Men Giovanni Alvarez, 23, är undantaget - och ett framtidshopp.
I går slog han sydafrikanen Jim Murray blodig i sin comeback.

FAKTA

GIOVANNI ALVAREZ
Yrke: Proffsboxare.
Ålder: 23 år.
Viktklass: Lätt tungvikt (79,6).
Bor: Borlänge.
Familj: Mamma Eva, pappa Constantino och storebror Fredrik, 27.
Meriter, amatör: Svensk mästare 1997, 1999 och 2000, svensk juniormästare 1996, silver ungdoms-EM 1996, brons junior-VM 1998, utslagen i andra omgången i VM 1999, missade OS-kvalet till Sydney 2000 (axelskadad).

Han gjorde på fredagskvällen comeback efter ett år och tog sin tolfte raka seger i en gala i KB-hallen i Köpenhamn. Giovanni Alvarez vann på teknisk knockout i fjärde ronden mot sydafrikanske mästaren Jim Murray. - Nu ska jag satsa och se hur långt jag kan komma, säger han. Svensk proffsboxning behöver ett nytt fräscht affischnamn sedan fixstjärnor som Paolo Roberto, George Scott och Fredrik Alvarez lagt av. Giovanni Alvarez är tillbaka, han är ung, stark och hungrig. Slog motståndaren blodig Han slog Jim Murray (39 matcher/24 segrar) nästan sönder och samman i går. Den mörbultade sydafrikanen tog räkning i första ronden efter en vänsterkrok mot kroppen. Han var mörbultat, blodig och plågad när ringdomaren Freddy Christensen bröt 1,30 in på fjärde ronden. - Sydafrikanen var helt färdig, han hade dimmiga ögon och blödde i ansiktet. Det var för farligt att fortsätta, sa Christensen, ringdomaren. Giovanni var matchrostig och orytmisk i sin boxning. Men han var ändå överlägsen och ger sig själv godkänt. - Jag kan inte begära hur mycket som helst efter ett år utan match. Det var en fantastisk känsla att gå i hallen, se ringen och publiken. Det blev en kick. Han vet att proffslivet är som att pendla mellan himmel och helvete. Brodern Fredrik, kallad den svenske Tyson, fick för mycket stryk och lade av efter 45 proffsmatcher. - Jag vet hur allt kan svänga. För en proffsboxare kan ena dagen vara julafton och nästa långfredag. Siktar på titelmatch Nu vet han hur framtiden ser ut. Han ska gå matcher regelbundet på Mogens Palles galor, kontraktet varar till oktober 2005. - Jag är 82:a på IBO-rankingen, nu avancerar jag nog en bit. Jag tar en match i taget. Det dröjer innan jag får en titelmatch. Inför varje proffsmatch åker han till Danmark på träningsläger. Annars tränar han ensam hemma i Borlänge. - Ensamheten är vardagslivet för en proffsboxare i Sverige. Jag tränar styrka och kondition hemma. Sedan får jag sparring i Danmark. Så småningom ska riksdagen rösta om proffsboxingsförbudet ska upphävas. - Jag tror inte på någon ändring, säger Giovanni. I morse tog han och pappa Constantino tåget hem till Borlänge efter ännu en proffsmatch i en utländsk boxningring.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!