Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

George Scott har gift sig: ”Sett allt med varandra”

Foto: Rasmus Karlsson
Foto: Rasmus Karlsson
Foto: Rasmus Karlsson
Foto: Rasmus Karlsson

Den före detta proffsboxaren George Scott gifte sig under lördagen i Stadshuset i Stockholm.

Scott sa ja till till Gonaz Rigi. 

– Hon har sett allting konstigt med mig och jag har sett allt konstigt med henne. Hon hänger kvar – då är det lika bra att köra på, säger George Scott. 

Solen sken och det var varmt utanför Stadshuset i Stockholm under lördagseftermiddagen. 

Flera kärlekspar var där för att gifta sig, och sedan firas och fotograferas av släkt och vänner i det fina vädret. 

Ett av paren var den förre proffsboxaren George Scott och Gonaz Rigi. De har varit ett par i flera år, och valde nu att gifta sig.  

– Det är jättekul. Det är en tjej jag varit med i flera år. En fantastisk tjej i grund och botten. Vi pratade om bröllop och jag sa att jag aldrig skulle gifta mig igen, då jag har varit gift tidigare. Men eftersom vi har varit tillsammans så länge var det en självklarhet, säger George Scott. 

Scott säger att Gonaz Rigi har blivit som en extramamma till hans barn. 

– När vi träffades var mina barn runt två och fem. Sedan har det bara rullat på och hon har blivit som en extramamma. Och sedan tänkte jag: Varför inte gifta sig med någon man känner och fungerar med? Hon vet hur jag fungerar. Hon har sett allt konstigt med mig och jag har sett allt konstigt med henne. Hon hänger kvar – då är det lika bra att köra på, säger han. 

På plats för att fira giftermålet var personer från bådas familjer. 

– Vi har inte gjort någon stor grej av det. Vi tänkte att vi smyger in och gifter och sedan går vi till restaurangen och äter allihopa och bara myser. Det viktigaste är att vi har de närmaste runt oss. Det finns ingenting annat. 

Tog OS-silver 

Scott tog OS-silver 1988 och vann fem raka SM-guld som amatör, och blev sedan 1991. Han flyttade till USA och tränades där av den legendariske boxningstränaren Angelo Dundee, som bland annat tränat Muhammad Ali och George Foreman. 

I oktober 1995 fick Scott sedan gå en titelfajt om WBU-bältet mot Rafael Ruelas, och vann där efter tolv tuffa ronder. Då stod George Scott på toppen av sin karriär.
Han försvarade sedan titeln fyra gånger, men förlorade ändå bältet efter en kontraktstvist. 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.