Fyra revbensbrott för Majdic - OS över

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Elaine Thompson

OS är över för Petra Majdic. 

Slovenskan säger själv att hon drabbades av fyra revbensfrakturer i samband med gårdagens krasch under uppvärmningen till sprinttävlingen.  

Trots det tog hon bronset.  

- Det här var kanske det sista loppet i min karriär, säger Majdic.

Det var under gårdagens uppvärmning inför sprinttävlingen som det stora guldhoppet Petra Majdic kraschade. Slovenskan tappade balansen och föll utanför träningsbanan. Hon landade på ryggen på is och sten cirka två meter nedanför banan – mitt bland granar - och behövde hjälpas upp. En undersökning visade enligt norska Dagbladet senare att Majdic har fått fyra revbensfrakturer.

 - Det gjorde väldigt ont och OS är över för min del. Troligen också resten av säsongen, säger Majdic til NRK. 

 -  Det känns bra att ha vunnit bronset, men den medicinska undersökningen visar att situationen inte är bra för mig. Jag har brutit fyra, fem revben och slagit mig kraftigt.

Kanske sista loppet

 Efter fallet fick Majdic läkarvård och kunde efter det fullfölja tävlingen. Dessutom knep hon till slut heroiskt bronset. Efter loppet föll hon dock ihop och fick bäras bort från tävlingsområdet. 

 - Jag var säker på att det var över. Jag kunde inte andas, röra mig eller gå. Men min vilja var stark. Det var som om en annan del av mig sa åt mig att starta ändå, säger Majdic till NRK.  

 Nu befarar hon att karriären är över.

 - Det var kanske det sista loppet i min karriär. Vi tar det beslutet senare, säger hon.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.