Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fullt hus - då cyklar målvakten elva mil

Matchen avgör hela säsongens öde.

Då väljer Jönköpingsmålvakten Oliwer Cedergren att utmana stadens invånare på Twitter.

"För varje 100 pers som trillar in så cyklar jag 1 mil på min kärringcykel", skriver 20-åringen.

Två omgångar återstår.

Över nedflyttningsstrecket: Jönköping, 24 poäng.

Under: Umeå City, 21 poäng.

Dessa två lag möts i en riktig ödesmatch i superligan i innebandy på söndag.

Cyklar i april

JIK-målvakten Oliwer Cedergren gör nu sitt bästa för att få Jönköpings befolkning att gå man ur huse och fylla upp Idrottshuset.

"JÖNKÖPING! Utmaningen: för varje 100 pers som trillar in så cyklar jag 1 mil på min kärringcykel. Jkpg-gränna: 8mil: 800 pers..", skriver han på Twitter.

Idrottshuset i Jönköping rymmer 1 100 åskådare.

Blir det fullt hus mot Umeå City innebär det elva mil på skraltig cykel för 20-åringen - som lovar att genomföra uppdraget senast under april månad.

"Ger otrolig energi"

- Jag gillar att utmana folk och nu handlar det om vi ska spela superligan eller allsvenskan nästa säsong. Då försöker jag dra till med något som kan locka folk. Det ger otrolig energi med en fullsatt hall, då blir det bra drag. Det kommer hjälpa oss att vinna så det skulle vara värt att cykla – även om det blir långt, säger Oliwer Cedergren som tror stenhårt på seger på söndag.

- Det finns inget annat i mitt huvud än att vi ska vinna nu. När vi gick upp förra året låg vi under med 0-4 mot Växjö och vann 5-4. Det var många sådana matcher då så vi är vana att vara liknande situationer. Och så har vi hemmaplan, den blir viktig.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!