Tim Lobinger. Foto: IMAGO SPORTFOTODIENSTTim Lobinger. Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST
Tim Lobinger. Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: LAURENT GILLIERONFoto: LAURENT GILLIERON
 Foto: LAURENT GILLIERON
Foto: IMAGO SPORTFOTODIENSTFoto: IMAGO SPORTFOTODIENST
 Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST

VM-guldmedaljör drabbad av cancer: "Kämpar för sitt liv"

Publicerad

Guldmedaljören i stavhopp från inomhus-VM i Paris 2003, Tim Lobinger, har drabbats av cancer. 

Enligt Die Welt kämpar 44-åringen för sitt liv. 

Under mitten på 2000-talet var tysken Tim Lobinger ett av de stora namnen i stavhoppsvärlden. Han slog igenom då han tog EM-silver i Budapest 1998 och hans största framgång i karriären kom på inomhus-VM i Paris 2003 då han tog guld. Han har dessutom ett brons från inomhus-VM 2006. 

Efter sin karriär så arbetade han som fystränare till fotbollslaget till RB Leipzig, där han stannade fram till 2016 och arbetade med bland andra Emil Forsberg, innan han flyttade hem till München av personliga orsaker. 

Behandlas för leukemi

Och nu berättar Lobinger att han i mars i år diagnostiserades med leukemi och för närvande genomgår kemoterapi. Han vill själv inte kommentera sjukdomen mer än så, men enligt Die Welt är hans tillstånd så allvarligt att han kämpar för sitt liv. 

"Fram till nu har Tim reagerat bra på behandlingen, vilket gör läkarna försiktigt optimistiska. Men om behandligen blir lyckad eller inte beror på väldigt många olika faktorer", säger Lobingers manager i ett pressmeddelande. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag